Brandveiligheid: heeft u overal aan gedacht?

Als eigenaar van een pand doet u er alles aan om brand te voorkomen. U gebruikt brandwerende materialen, heeft brandblussers hangen en heeft waarschijnlijk nog vele andere maatregelen genomen. Maar wist u dat veel branden ontstaan in afvalcontainers? Afvalcontainers zijn vaak het lijdend voorwerp van vandalisme. Maar met de juiste maatregelen verkleint u de kans op grote schade. 

Brandveilig
Containers zijn populaire objecten om brandjes in te stichten. Niet goed afgesloten containers met brandbaar materiaal worden hier vaak slachtoffer van. Schade door brand kan grote gevolgen hebben voor uw bedrijf, terwijl u het risico op zo’n brand aanzienlijk kunt verkleinen. Met de brandveilige containers van Milieu Service Nederland voorkomt u dit soort incidenten. Het materiaal en luchtdichte afwerking van onze brandveilige containers zorgen ervoor dat vuur vanzelf uitdooft. Omdat onze (Mini)perscontainers in de meeste gevallen buiten worden geplaatst, worden deze containers standaard in brandveilige uitvoering geleverd.

Uw brandverzekering
Ook uw brandverzekeraar stelt eisen aan uw containers en de manier waarop ze gebruikt worden. Is het niet mogelijk om uw containers binnen te plaatsen? Kijk dan naar de beste opties voor uw buitencontainer(s). Veel (niet brandveilige) containers moeten minimaal 10 meter van uw pand staan. Door deze afstand is de kans kleiner dat een dergelijke brand overslaat op uw pand. Het is niet praktisch, en misschien zelfs niet mogelijk, om iedere keer minimaal 10 meter naar uw container te lopen als u iets weg wilt gooien. Het is prettiger om een brandveilige container te hebben die wel langs uw gevel geplaatst mag worden.

Bij Milieu Service Nederland kunt u terecht voor brandveilige containers, waaronder de Miniperscontainer die uitermate geschikt is voor vastgoedlocaties. Meerdere huurders van een pand kunnen namelijk hun afval kwijt in één Miniperscontainer. Dat vindt uw brandverzekeraar ook een betere optie dan voor iedere huurder een losse container langs de gevel!

Hufterproof
Als uw containers binnen het bereik van onbevoegden staan, moet u naast het brandgevaar ook aandacht besteden aan de kans op vandalisme. Om vernieling tegen te gaan kunt u kiezen voor gesloten containers in plaats van open containers. U kunt zelfs kiezen voor een slot op uw containers. Ook de Miniperscontainer van Milieu Service Nederland is volledig hufterproof te maken door het bedieningspaneel geheel af te sluiten. De Miniperscontainer zal alleen opengaan bij het gebruik van de elektrische sleutel. Elke huurder in uw pand heeft zijn eigen toegangssleutel. De hul van de Miniperscontainer is standaard afgesloten en gemaakt van zeer hufterproof materiaal. Met de Miniperscontainer kunt u grote hoeveelheden afval op een veilige en nette wijze inzamelen. Bijkomstige voordelen zijn de gebruiksvriendelijkheid, ruimtebesparing, stankreductie en het milieuvriendelijke karakter.

Een goed advies is het halve werk
Een ruim assortiment aan rol- en perscontainers bij Milieu Service Nederland biedt u de juiste inzamelingsmiddelen voor elk type bedrijfsafval. Onze containers zijn voorzien van afvalstroomstickers, die vermelden wat er ingegooid mag worden. Maar het kan geen kwaad als u gebruikers goed informeert over het gebruik van de (pers)containers. Maak dus duidelijke afspraken met de gebruikers. Wij zijn gespecialiseerd in de vastgoedsector en bieden een afvalscan op locatie en afvalstoffenrapportages die voldoen aan diverse duurzaamheidslabels en benchmarks zoals BREEAM en GRESB. Laat u adviseren door een van de Vastgoed Branchemanagers van Milieu Service Nederland.

Een artikel van Milieu Service NederlandReacties


Laatste nieuws