‘Amsterdam moet in dertig jaar naar 2 miljoen inwoners’

De hoofdstad kan nog veel meer inwoners herbergen dan het nu doet. Om internationaal te concurreren moeten veel meer woonlocaties komen rond Amsterdam. Vooral de weilanden tussen het Arena-gebied en de Amstel bieden talloze mogelijkheden.

Daarvoor pleit de bekende planoloog Zef Hemel in een gesprek met de Amsterdamse televisiezender AT5. Hoewel er op verschillende plekken in de stad flink gebouwd wordt moet het sneller, vindt Hemel. “Het gaat te traag, je ziet de grondprijzen per vierkante meter enorm stijgen. Mensen, zeker starters, komen de stad niet meer in. Het is gewoon onmogelijk.”

Niet veel
Hemel vreest niet dat het te druk wordt met zoveel mensen bij elkaar. “Het wordt juist heel gezellig. Dan krijg je echt een beetje stad. En twee miljoen is niet heel veel hoor. Zelfs binnen Europa is het niet heel groot. Maar voor Nederland is het groot.” Amsterdam telt nu 834.000 inwoners.

Duivendrecht
Volgens de planoloog kan veel meer gebouwd worden rond station Duivendrecht (foto) dat in 1993 gereed kwam met een hoop ambities maar waar nu nog steeds weinig bebouwing is. Ook pleit Hemel voor het bebouwen van het gebied tussen de Arena en de Amstel. 'Daar zijn alleen weilanden', zegt hij.


Bezoektip:
Meer weten over de toekomst van Amsterdam en hoe de nieuwe Amsterdammers gaan wonen?
21 juni: Woningmarkt Metropoolregio Amsterdam

 



Reacties


Laatste nieuws