Samen bouwen in Rotterdam, waar moet je beginnen?

In Rotterdam is veel interesse in ‘samen bouwen’ (CPO). Men ziet de voordelen van het samen oppakken van een bouwtraject. De stap om daadwerkelijk samen met anderen te gaan bouwen is vaak groot. Waar moet je beginnen? Om geïnteresseerden een stapje verder te helpen, organiseert de Zelfbouwmakelaar van Rotterdam op donderdag 17 maart een Meet & Greet.

Tijdens deze Meet & Greet kunnen geïnteresseerden op een laagdrempelige manier kennismaken met andere mensen die interesse hebben in CPO. Wellicht klikt het met iemand en ontstaat er een mooi idee voor een ontwerp.

Wat is CPO?
CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Samen met anderen realiseer je je eigen nieuwbouwproject. Dit betekent niet dat je een gezamenlijke woonkamer krijgt en samen moet gaan leven. Het gaat om het samen ontwikkelen. Je leunt op elkaars kwaliteiten, versterkt elkaar en pakt problemen, kansen en uitdagingen gezamenlijk op. Het ontwerp maak je samen, naar jullie wensen. Bouw je naast elkaar, onder elkaar, grenzen de tuinen aan elkaar, of juist de garages? Binnen de door de gemeente Rotterdam gestelde kaders is de groep vrij om dát te ontwikkelen wat bij hen past.  

Samen bouwen in Park 16Hoven
Tot nu toe bood de gemeente Rotterdam voornamelijk klusgebouwen aan voor CPO, maar daar komt verandering in. In de populaire wijk Park 16Hoven, die al gekenmerkt wordt door veel verschillende bouwstijlen en welstandsvrije zelfbouwkavels, zijn vanaf nu ook CPO-kavels beschikbaar. Op twee eilanden zijn diverse kavels bestemd voor zelfbouwgroepen. Het gaat om 3 kavels met ruimte voor 4 tot 6 rijwoningen. En: alle huizen hebben een tuin aan het water! Binnenkort organiseert de gemeente Rotterdam een informatiebijeenkomst op locatie. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de wijk. 

Bekijk hieronder het filmpje over CPO: 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022