Aziatische belegger koopt 17.500 m2 aan Holiday Inn-hotels in Amsterdam

First Sponsor Group Limited, een beursgenoteerde institutionele belegger uit Singapore, heeft 17.500 m2 aan Holiday Inn-hotels aangekocht in de Arena Towers aan Hoogoorddreef 66 in Amsterdam-Zuidoost. Het gaat om het Holiday Inn-hotel met 120 kamers en Holiday Inn Express-hotel met 323 kamers. First Sponsor heeft aan verkoper IVG Institutional Funds een bedrag van €55 miljoen betaald voor de hotels.

Beide hotels zijn, inclusief 440 parkeerplaatsen, sinds vorige maand voor de periode van 25 jaar verhuurd aan The Vincent Hotel Group. Het is de tweede grote directe investering van First Sponsor Group Limited in Nederland. In februari kocht deze zelfde Aziatische belegger, samen met andere Aziatische beleggers, ook al commercieel vastgoed in Amsterdam. Toen ging het om kantoorgebouw Zuiderhof I aan de Zuidas.

Betrokken partijen
CBRE heeft gisteren bekend gemaakt dat zij de transactie voor First Sponsor Group Limited tot stand hebben gebracht. Loyens & Loeff was betrokken als juridisch adviseur van de koper. IVG werd als verkoper ondersteund door Colliers International. StraatmanKoster en Admetos waren bij de transactie betrokken als juridisch adviseur en door Verwey Vastgoed Management and Indevco werd het technisch advies geleverd.

Afgelopen december verkocht IVG Institutional Funds ook al Holiday Inn Express Amsterdam Sloterdijk, aan de Zaventenweg 3.Reacties


Laatste nieuws