AM sluit grote deal met Bouwinvest voor realisatie 157 huurwoningen in Veemarkt

Na een razendsnelle voorbereiding start vandaag de bouw van 157 vrije sector huurwoningen in Veemarkt (Utrecht). De door gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM gerealiseerde woningen met een maandhuurprijs vanaf €745, zullen in belegging worden genomen door het Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund. BAM Woningbouw Utrecht is aangetrokken als de bouwer van de woningen.

Met het ondertekenen van de uitgifteovereenkomst geven de gemeente Utrecht en startsein voor de realisatie van deze woningen op het Plateau. Gelijktijdig ondertekent Bouwinvest namens het de turnkey overeenkomst met AM voor de ontwikkeling van de woningen.

Het plan omvat de ontwikkeling van 157 vrije sector huurwoningen met een huurprijs vanaf € 745 per maand op de bouwvelden G en H. Het programma bestaat uit:

-65 startershuurappartementen met een woonoppervlak van gemiddeld 65 m²;

-47  huurappartementen met een woonoppervlak van gemiddeld 80 m²;

-een parkeergarage met een capaciteit van 97 parkeerplaatsen voor de appartementen;

-45 grondgebonden huurwoningen met een woonoppervlak van gemiddeld 126 m² en een eigen parkeerplaats  op het gemeenschappelijke binnenterrein.

De woningen zijn buitengewoon duurzaam en energiezuinig met een energieprestatie (EPC) van 0,3.

Snelle voorbereiding
Dankzij de inzet van de betrokken partijen kent dit project een korte voorbereidingstijd. De gemeente Utrecht en AM sloten op 4 juni 2014 de ontwikkelingsovereenkomst. Begin september is de aanvraag voor de omgevingsvergunning ingediend, die inmiddels onherroepelijk is. De eerste woningen – dit betreft de grondgebonden woningen – worden naar verwachting eind 2015 opgeleverd. Alle appartementen zullen in de loop van 2016 gereed zijn.

Veemarkt
De ontwikkeling van deze woningen op het Plateau levert een belangrijke bijdrage aan een gevarieerd en levendig woonmilieu in Veemarkt, waar in totaal circa 630 woningen worden gerealiseerd. Veemarkt wordt een gemengde stedelijke woonwijk met huurwoningen, sociale koopwoningen en vrije sector woningen. Het voormalige veemarktterrein is een waardevolle en gewilde locatie aan de oostzijde van de stad. Het gebied ligt op fietsafstand van het centrum en het groene buitengebied. Bovendien is Veemarkt uitstekend ontsloten voor het autoverkeer.Reacties


Laatste nieuws