RICS accreditatie vereist voor minstens 25 leden van VGM NL

VGM NL, de brancheorganisatie van vastgoedmanagementorganisaties, wil dat het komende jaar minimaal vijfentwintig propertymanagers uit haar ledenbestand een RICS accreditatie behalen. De brancheorganisatie heeft hiervoor maandag 9 januari 2012 een convenant met RICS Nederland gesloten.

Om professionaliteit en integriteit herkenbaar te kunnen uitdragen in een maatschappij die daar meer dan ooit om vraagt, wil VGM NL het aantal propertymanagers met een RICS accreditatie significant laten groeien.

Uiteindelijk wil VGM NL dat aangesloten ondernemingen een RICS regulation behalen. Bedrijven kunnen deze regulation aanvragen als minimaal de helft  van de directie RICS is geaccrediteerd, er een adequate aansprakelijkheidsverzekering is, een heldere klachtenprocedure bestaat, medewerkers continue worden bijgeschoold en procedures en systemen op orde zijn.

“Wij vinden dit belangrijk, omdat RICS staat voor kwaliteit, professionaliteit en integriteit”, aldus Ilse Kaandorp, directeur VGM NL. “Bovendien wordt het RICS lidmaatschap wereldwijd herkend en erkend. Het is echt een waardevolle accreditatie. Het ontwikkelen van kennis stopt niet na het behalen van de titel. RICS biedt een ‘life long learning’ programma aan. Het sluit aan bij de wens van VGM NL om blijvend aan kennisoverdracht te doen binnen onze branche.”

RICS is een internationale organisatie die professionals uit de vastgoedsector bij elkaar brengt. RICS staat voor Royal Institution of Chartered Surveyors. “RICS wil graag een afspiegeling zijn van haar potentiële achterban. RICS Nederland kent inmiddels meer dan 400 leden, maar nog een relatief beperkt aantal zijn daarvan afkomstig uit het propertymanagement. Dit convenant met VGM NL is een goede stap om daarin verandering brengen”, geeft Maarten Vermeulen, bestuurlid RICS Nederland, aan.

Binnen RICS staat kwalificatie, eerlijkheid en capaciteit centraal. RICS heeft een belangrijke rol in de regulering en promotie van de vastgoedbranche. Het ziet toe op de handhaving van de hoogste normen op het gebied van opleiding en beroepsuitoefening. RICS wil klanten beschermen door een strikte gedragscode en het levert onpartijdige adviezen, analyses en richtsnoeren voor en over de vastgoedbranche.

Het convenant tussen VGM NL en RICS is tijdens de Nieuwjaarsreceptie van RICS Nederland ondertekend door de VGM NL voorzitter Mr Jac Bressers MBA MRICS en door Eric Martens FRICS, voorzitter van RICS Nederland.



Reacties


Laatste nieuws