Voor onder de boom: 19 niet te missen VJ interviews en reportages

De redactie van Vastgoedjournaal heeft afgelopen jaar meer dan 4.400 artikelen gepubliceerd, waaronder vele reportages, achtergrondverhalen en interviews. Dit jaar voor onder de boom, lichten wij 19 van deze mooie artikelen van 2019, in willekeurige volgorde, nog eens uit. Om nog eens rustig terug te lezen tijdens de feestdagen. 

 • Reportage: 'Post Utrecht geeft dit gesloten gebouw weer terug aan de stad’
  Het voormalige postkantoor aan de Utrechtse Neude bruist weer van de activiteit. Sinds de herontwikkeling in 2016 van start ging, wordt de nieuwe invulling en vorm van het gebouw steeds meer zichtbaar. VJ kreeg van eindbelegger a.s.r. real estate en projectmanager FiMek Estate een rondleiding door het rijksmonumentale gebouw om te zien hoe het project er voor staat. Lees verder. 
   
 • Reportage: ‘Nederland is klaar voor Mall of the Netherlands’
  In 2020 zullen de deuren officieel open gaan van het meest ambitieuze retailproject van Nederland, maar VJ nam ondertussen al een kijkje bij Mall of the Netherlands. Ter plekke sprak VJ met Bart van Twillert, sinds september 2018 Country Manager Nederland van Unibail-Rodamco-Westfield. “Deze plek wordt meer dan een winkelcentrum, het wordt een beleving en een echt dagje uit voor iedereen.” Lees verder. 
   
 • Interview: ‘We zien nog genoeg beleggingskansen in Nederland’
  Altera Vastgoed heeft de laatste jaren haar beleggingsstrategie verder aangescherpt. Wat vindt Altera belangrijk in een belegging en wat zijn de plannen voor 2020? VJ sprak hierover met CEO Jaap van der Bijl: “Naast woningen vinden wij convenience retail zeer aantrekkelijk; in dit segment van de winkelmarkt kan een duurzaam langjarig stabiel direct rendement worden gerealiseerd.” Lees verder. 
   
 • Interview: ‘Nieuw kantoor Triodos voorbeeld hoe je duurzaam kan bouwen ondanks weerstand’
  VJ sprak met Constantijn Berning, executive development director bij ontwikkelaar EDGE over hun nieuwste ontwikkeling: het kantoor van Triodos Bank in Driebergen-Rijsenburg. Naast de realisatie van het duurzame en innovatieve kantoor van 12.500 m2, werd ook het 17 hectare grote landgoed De Reehorst nieuw leven in geblazen. Wat zijn de geleerde lessen van dit project? Lees verder. 
   
 • Reportage: Dutch Design Week2019: If not now, then when?
  De afgelopen 9 dagen stond Eindhoven in het teken van de Dutch Design Week (DDW). Vastgoedjournaal was erbij om verslag te doen. Wat is er mogelijk in de nabije toekomst? Lees verder. 
   
 • Interview: ‘We willen waarde toevoegen aan de stad’
  Hoger bouwen dan de Dom in Utrecht. Een droom voor velen en ontwikkelaar Stadswaarde mag het, samen met haar partners Koopmans Bouwgroep en J.P. van Eesteren, doen. VJ sprak met Jeroen Messemaeckers van de Graaff en Rogier Hendriks over dit project en het andere stadsicoon dat ze gaan herontwikkelen: het oude Tivoli. Lees verder. 
   
 • Reportage: Designer Outlet Roosendaal: een nieuwe naam en grote ambities
  Met een nieuwe naam, nieuwe huurders en meer horeca wil eigenaar McArthurGlen de volgende stap zetten in de ontwikkeling van outlet centre Rosada. De naamswijziging naar Designer Outlet Roosendaal is onderdeel van een regionale strategie om het Brabantse Roosendaal op de kaart te zetten als nieuwe bestemming voor een volledig dagje uit én het bezoekersaantal te verhogen naar 2 miljoen. Lees verder. 
   
 • Interview: ‘Uit funda is nog zoveel meer te halen’
  Met een sprong in het diepe is voormalig overheidsbestuurder Onno Hoes de nieuwe voorzitter van NVM. Hij moet rust en eenheid bij de makelaarsvereniging gaan brengen in een uiterst woelige periode waarin tal van plagen de woningmarkt teisteren. VJ sprak Hoes uitgebreid over zijn ideeën en plannen met de NVM. Lees verder. 
   
 • Interview: 'Wij willen bijdragen aan een leefbare stad'
  De steden worden drukker, het woningtekort loopt verder op en de energietransitie zorgt voor nieuwe uitdagingen. Hoe ga je als ontwikkelaar hiermee om? VJ sprak met Ronald Huikeshoven, directievoorzitter bij gebiedsontwikkelaar AM, over hun visie en hoe AM met hun uiteenlopende projecten wil bijdragen aan gezonde, inclusieve en duurzame stad. Lees verder. 
   
 • Reportage: Eerste nul-op-de-meter supermarkt in Nederland een feit
  In Woerden gaan vandaag de deuren open van een bijzondere Lidl, want deze nieuwe supermarkt heeft namelijk een energierekening van 0. Oftewel, dit is de eerste energie circulaire supermarkt van Nederland. Hoe heeft Lidl dit gerealiseerd en wat kan de rest van de vastgoedsector hiervan leren? VJ nam een kijkje in Woerden en sprak uitgebreid met Lidl over hun ambities voor Nederland. Lees verder. 
   
 • Interview: ‘We helpen de struikelblokken weg te nemen’
  Winkelleegstand oplossen blijft een uitdaging voor veel steden. Stichting Streetwise probeert daar al vijf jaar verandering in te brengen en daar zijn ze succesvol in: meer dan 300 nieuwe ondernemingen zijn onder hun vleugels opgestart in Zuid-Limburg. Nu is het tijd voor de volgende stap en om verder te kijken. “We willen ons netwerk benutten en ondernemers de kans geven om franchisegever te worden.” Lees verder. 
   
 • Interview: ‘Huurverlengingen high street locaties gaan soms moeizamer’
  Patrizia is in Nederland bekend geworden als grote woningbelegger, maar heeft inmiddels ook commercieel vastgoed in portefeuille, waaronder retail. Maar is retail nog wel zo’n veilige belegging? VJ sprak uitgebreid met senior managing director Peter Helfrich, Regional Head North-West Europe, over de plannen van Patrizia voor de middellange termijn. Lees verder. 
   
 • Interview: ‘Nog voor de bouw weten we de potentiële woningwaarde al’
  Dankzij machine learning kunnen beleggers, ontwikkelaars, banken en verzekeraars huidige en toekomstige woningwaardes op afstand accuraat taxeren. Eén van de meest veelbelovende spelers op de markt is de snelgroeiende proptech onderneming Altum AI. VJ sprak met één van de founders, Tijmen de Gelder over de kansen in de markt. Lees verder. 
   
 • Interview: Jubilerend Camelot biedt dagelijks 12.000 mensen dak boven het hoofd
  Wat begon met twee figuurlijke jonge honden met een ‘wij kunnen dit beter’ mentaliteit is inmiddels uitgegroeid tot een internationale, multidisciplinaire vastgoedfacilitator met 300 medewerkers. VJ zat aan tafel met Joost van Gestel, oprichter en CEO van het jubilerende Camelot. Hoe kijkt hij terug op 25 jaar Camelot en waar staat zijn bedrijf over 10 jaar? Lees verder. 
   
 • Reportage: Rotterdam wil de hoogte in: 'Hoogbouw mogelijk tot 250 meter'
  De skyline van Rotterdam mag de komende jaren flink gaan veranderen. De gemeente presenteerde vanochtend de herziene Hoogbouwvisie, waarin een nieuwe grens van 250 meter is bekend gemaakt en drie nieuwe gebieden waarin hoogbouw mogelijk is. VJ was bij de presentatie en sprak met wethouder Bas Kurvers. Lees verder. 
   
 • Interview: ‘Flexwonen is een antwoord op het groeiende woningtekort’
  Flexibel bouwen begint steeds meer aan populariteit te winnen. Een van de bouwers gespecialiseerd in deze bouwmethode is ontwikkelende bouwer Plegt-Vos. VJ sprak met Jauke Klein, commercieel manager bij Plegt-Vos, over de voordelen van flexwonen en modulaire bouw en hoe het oplossingen biedt voor de uitdagingen van nu. Lees verder. 
   
 • Interview: Een leegstandsbeheerder die langdurige risicoprojecten niet schuwt
  Leegstandsbeheerders zijn er inmiddels genoeg in ons land. Maar hoe onderscheid je je vandaag de dag in deze markt ten opzichte van de concurrentie? VJ sprak hierover met Rob Olivier, oprichter en directeur van Villex. Lees verder. 
   
 • Interview: Invesco Real Estate op zoek naar logistiek en kantoorbeleggingen
  Steeds meer buitenlandse beleggers weten de weg naar Nederland te vinden. Zo ook Invesco Real Estate. VJ sprak met Rory Morrison, managing director – Fund Management van het Europese investment team van de belegger over de wensen en kansen in Nederland. Lees verder. 
   
 • Interview: Logistiek ontwikkelaar Panattoni betreedt de Nederlandse markt
  Een nieuwe partij doet zijn intrede op de Nederlandse markt: Panattoni Europe. De Europese tak van het van origine Amerikaanse bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van industrieel vastgoed. VJ sprak met de nieuwe speler om te vragen wat hun ambities zijn voor Nederland. Lees verder. 

 Reacties


Laatste nieuws