11 interviews die u niet mag missen deze zomer

Iedere week spreekt VJ met interessante partijen, van buitenlandse beleggers tot ontwikkelaars en vastgoedfinanciers tot gemeenten. Deze zomermaanden is de perfecte tijd om deze interviews weer eens voor het voetlicht te brengen. Daarom zetten we tien mooie longreads en diepte-interviews voor u op een rij. 

Interview Deka: ‘Als wij ergens aan beginnen dan maken wij de deal ook af’
VJ sprak met Geoff de Booij, General Manager Real Estate bij Deka Immobilien, over de Nederlandse beleggingsmarkt. Deka is in de afgelopen 7 jaar van €1 naar €3 miljard aan Nederlandse assets under management gegaan. Hoe houd je als buitenlandse belegger een vinger aan de pols en zorg je voor de beste deals? En is er nog wel genoeg product aanwezig om in te beleggen? “Tot nu toe hebben we nog geen aankopen gedaan waar we spijt van hebben.”

Interview Albert Heijn: ‘Gemak en verrassing zullen klanten naar de fysieke winkel blijven trekken’
De supermarkt anno nu is aan het veranderen met steeds meer diensten en uitbreidingen. Hoe ziet Albert Heijn de toekomst voor zich en wat voor impact heeft dit op hun vastgoedbeleid? VJ sprak hierover met Anneke de Vries van Albert Heijn. “Als je dat gevoel van gemak van internet winkelen koppelt aan een geweldige winkelervaring, dan heb je het beste van beide werelden.”

Interview Warburg-HIH Invest: ‘Wij willen dichter op de Nederlandse markt zitten’
Het Duitse Warburg-HIH Invest, sinds 2012 actief in Nederland, grijpt 2018 aan om de voetafdruk in Nederland te vergroten. Met meer dan 380 miljoen aan assets under management in Nederland wil Warburg-HIH Invest flink gaan groeien de komende jaren. VJ sprak met Warburg-HIH Invest over hun nieuwe kantoor, het starten van een fonds in Nederland en hun aankoopstrategie.

Interview Bilt: Circulair, modulair en toch simpel: ‘We willen snel landelijk uitrollen'
Unieke, duurzame en aanpasbare architectuur voor iedereen toegankelijk maken, dat was het uitgangspunt voor de initiatiefnemers van bouwsysteem BILT. Dit circulaire én modulaire woonconcept is er volgens eigenaren Bart de Haan en Twan Remmits klaar voor om landelijk uitgerold te worden. Ze zoeken projectontwikkelaars die de samenwerking aan willen gaan.

Interview Pieter van Duin: Projectontwikkelaar ziet kansen voor enorm woningproject in IJmond
Architect en projectontwikkelaar Pieter van Duijn heeft elf jaar gewerkt aan de plannen voor een stad waar 200.000 mensen wonen en werken op het terrein van Tata Steel in IJmuiden. Volgens Van Duijn is dit hét moment om een herontwikkeling op gang te brengen. VJ sprak hierover met Van Duijn.

Interview Unibail-Rodamco-Westfield: ‘Niets doen is geen optie, je moet blijven vernieuwen en investeren’
Wat maakt Unibail-Rodamco-Westfield tot een succesvolle speler in het retailbeleggerslandschap? En wat zijn de plannen voor de Nederlandse portefeuille? VJ sprak met Otto Ambagtsheer, regional Managing Director Benelux bij Unibail-Rodamco-Westfield. “Het gaat om bestemmingen creëren, niet alleen meer om winkelen.”

Interview NSI: ‘We gaan consequent door met het verbeteren van de portefeuille door te ontwikkelen en te kopen’
Precies een jaar geleden kondigde NSI een koerswijziging aan: het beursgenoteerde fonds ging zich focussen op de kantorenmarkt. VJ sprak met Bernd Stahli en Anne de Jong om terug te blikken op de nieuwe strategie en de plannen om zelf te ontwikkelen, transformeren en verder aan te kopen te bespreken. “Op dit moment hebben we voldoende kapitaal om onze plannen te realiseren.”

Interview Credion: De vier grote trends die de huidige vastgoedmarkt bepalen
Wie zich bezighoudt met vastgoedfinanciering weet als geen ander wat er speelt in de markt. Waarnaar is er de meeste vraag? VJ sprak met Carlo van der Weg, algemeen directeur van adviesbedrijf Credion, en signaleerde de vier grote trends in de markt van de vastgoedfinanciering.

Interview gemeenten: Vier grote steden delen visie op de bouw van nieuwe hotels
Zet toerisme de leefbaarheid van steden onder druk? Moeten nieuwe hotels toegestaan worden? Die discussie is actueler dan ooit. Op verzoek van VJ kwamen de hotelbeleidsmakers van de vier grootste steden voor het eerst allemaal bij elkaar. Elk vertelden zij over het gemeentelijk beleid ten aanzien van nieuwe hotelontwikkelingen.

Interview Hembrugterrein: ‘Gemeenten moeten ontwikkelopgaven niet dichttimmeren’
VJ sprak met Marcel Loosen, directeur-aandeelhouder van ABC Vastgoed. Onlangs heeft deze ontwikkelaar het Hembrugterrein aangekocht. Maar hoe maak je van een voormalig militair terrein een woonwijk waar gewerkt en geleefd wordt? “De menselijke maat en niet de spreadsheets zijn belangrijk bij projectontwikkeling. Het gaat om de eindgebruiker.”

Interview Patrizia: ‘We zijn meer dan alleen een Duitse woningbelegger’
Investment manager Patrizia deed in 2014 veel stof opwaaien met hun Vestia-deal. Is Patrizia bekend geworden met haar beleggingen in woningen, zo’n vier jaar later is de portefeuille flink gegroeid met vooral commercieel vastgoed. VJ sprak met managing director Peter Helfrich over de plannen van Patrizia en zijn visie op de Nederlandse markt. “Het vinden van goed beleggingsproduct is weer steeds vaker een uitdaging.”

Reacties