‘Is er een rechter die uitspreekt dat huur niet betaald hoeft te worden?’

“Ik wil graag met iedereen om tafel en handel alles het liefste in de schaduw af. Deze negatieve aandacht willen retailers niet, dus ik verwacht wel dat Perry Sport gaat betalen”, sprak Pieter van Loon vorige week tegen VJ. Maar Perry Sport betaalde niet op de uiterste datum …

Reacties

Als er problemen zijn, om welke reden dan ook, dan ga je snel aan tafel en steek je je kop niet in 't zand en laat je elkaar niet verzuipen tot het water je aan de lippen staat. Om het even of je verhuurder, of huurder bent. Kennelijk zijn de huurders er van overtuigd dat ze sterk staan door de Corona-crisis, maar afspraken zijn er nog steeds om te worden nagekomen en kunnen niet eenzijdig opgezegd worden.

Geplaatst op 18 april 2020 om 10:13


Dossier Coronacrisis

Nieuwe coronaregels voor winkeliers

Tijdens de coronapersconferentie van gisteren kondigde minister-president Rutte aan dat winkels onder voorwaarden hun deuren weer open mogen zetten voor het winkelende publiek. Deze maatregel zal voornamelijk kleine ondernemers helpen. De premier gaf aan nog met het grootwinkelbedrijf te praten over maatregelen voor die groep winkels.

24 februari 2021 om 12:28 | 2 min

ING: 'Verzoeken om aflossingspauzes te verlengen vallen mee'

Sinds het uitbreken van de coronacrisis waren de meeste banken erg begripvol en werd er veel maatwerk toegepast op de hypotheekbetalingen voor hen die vanwege de pandemie moeite hadden om aan de betalingsverplichting te voldoen. We zijn nu bijna zes maanden verder en hoe ervaart de ING deze situatie nu? VJ sprak met woordvoerder Robert Gunther.

1 oktober 2020 om 09:58 | 4 min

ABN AMRO stopt met het aanbieden van de tijdelijke betaalstop

In het begin van het jaar waren de meeste banken erg begripvol en werd er veel maatwerk toegepast op de hypotheekbetalingen voor hen die het vanwege corona moeilijk hadden om aan de betalingsverplichting te voldoen. We zijn nu bijna zes maanden verder en hoe ervaart de ABN Amro deze situatie nu? VJ sprak met woordvoerder Roland Kroes.

30 september 2020 om 14:16 | 4 min

Experts vrezen ramp Amsterdamse horeca + video

In de Amsterdamse Stopera vond dinsdag de expertmeeting 'Horeca en Hospitality' plaats. Lokale vertegenwoordigers uit onder andere het MKB en de Koninklijke Horeca Nederland waarschuwden de gemeenteraad voor de vele faillissementen die de Amsterdamse ondernemers boven het hoofd hangt als er geen verdere maatregelen worden genomen.

25 juni 2020 om 11:00 | 2 min

Lees onze special over Hoogbouw Special