Medici Living wil met co-living concept QUARTERS Europa veroveren

Het in Berlijn gevestigde Medici Living Group, de grootste co-living service provider in Europa, heeft een samenwerking aangekondigd met Corestate Capital Holding S.A., een van de grootste vastgoedvermogenbeheerders in Europa. Ze gaan €1 miljard investeren in de Europese co-living sector in de komende drie tot vijf jaar.

De partijen gaan samenwerken op het gebied van acquisitie, conceptontwikkeling en vastgoedbeheer. Naar eigen zeggen is het 's werelds grootste investering in co-living aller tijden. Gunther Schmidt, oprichter en CEO van Medici Living, noemt de investering een doorbraak voor co-living in Europa. Hij ziet zelfs meer kansen in de co-living sector dan in de sterk groeiende co-working sector. ''De residentiële markt is aanzienlijk groter dan die voor kantoren. We willen de WeWork van co-living worden'', liet Schmidt weten.

Doelmarkten
In aanvulling op de huidige doelmarkten Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland, richt het nieuwe investeringsprogramma zich ook op Oostenrijk, Zwitserland, Spanje en Polen. De focus ligt op steden met meer dan een half miljoen inwoners en op vastgoed - zowel bestaand als nieuwbouw - met een investeringsvolume tussen €20 en €60 miljoen.

QUARTERS
De partners verwachten dat het programma in totaal 35 assets zal bevatten, die Medici Living Group vanuit het merk QUARTERS zal beheren. Over dit concept verschijnt binnenkort een uitgebreid interview op Vastgoedjournaal. Het is gericht op young professionals en biedt ze naast woonruimte ook hoogwaardige voorzieningen en gemeenschappelijke ruimten, gericht op een communitygevoel binnen een wooncomplex. Huurders hebben een eigen kamer, maar delen verder alles met medehuurders. Op de hoofdafbeelding staat een artist impression van een ideaal QUARTERS wooncomplex.

Corestate draagt zorg voor investeringen, projectontwikkeling, financiering, asset en fondsmanagement, terwijl Medici Living Group verantwoordelijk is voor het conceptuele ontwerp en het beheer van de complexen. Medici Living Group is met 1.800 kamers in portefeuille al de grootste co-living service provider in Europa en zal daar met dit programma nog eens 6.000 aan toevoegen. 

Reacties
Dossier Nieuwe woonvormen

Woningbouw over het spoor: wie durft?

In tijden waar de vraag naar woningen hoog is en de bouwgrond schaars moeten ontwikkelaars op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Soms ook mogelijkheden die een paar jaar geleden niemand voor mogelijk had gehouden. Bebouwing over het spoor is zo’n mogelijkheid. Welke gemeenten durven dit aan? VJ sprak met een aantal partijen. 

29 juli 2019 om 12:54 | 6 min

Medici Living wil met co-living concept QUARTERS Europa veroveren

Medici Living Group, de grootste co-living service provider in Europa, heeft een samenwerking aangekondigd met Corestate Capital Holding S.A., een grote Duitse vastgoedvermogenbeheerder. Ze gaan €1 miljard investeren in de uitrol van co-living concept QUARTERS. Het gaat om 6.000 kamers gericht op young professionals in Europese steden, waaronder Nederlandse.

12 december 2018 om 16:10 | 2 min

Lees onze special over Special Vastgoedfinanciering