Beleggingsmakelaar accepteert courtage in Bitcoins

Beleggingspanden.nl is naar verluidt de eerste beleggingsmakelaar die courtagebetaling in cryptovaluta als Bitcoins accepteert. “Het is een interessante nieuwe betalingsmethode. Als makelaar moet je met de tijd meegaan”, zegt Stefan Bassant, business developer van Beleggingspanden.nl.

De betaling in digitaal geld als Bitcoins geldt enkel bij een gerealiseerde verkoop van het beleggingspand dat in het aanbod van Beleggingspanden.nl is opgenomen. Bassant: “We berekenen 1% courtage bij geslaagde verkoop en deze courtage kan vanaf nu dus in Bitcoins worden betaald”. 

Gebruik Bitcoins neemt toe
Het is volgens Bassant niet zo dat klanten van hem nu al gevraagd hebben om toekomstige transacties in Bitcoins mogelijk te maken. “Het gebruik van Bitcoins als digitaal betaalmiddel neemt steeds meer toe. Deze service willen wij marktpartijen daarom dus ook gaan aanbieden. We zijn daarmee de eerste beleggingsmakelaar van Nederland die betaling van courtage in Bitcoins naast de reguliere betalingswijze, accepteren”, aldus Bassant. 

Wat kun je doen met Bitcoins en hoe wissel je het om in echt geld? Hier leest u het in vijf vragen en antwoorden.

Overigens kon sinds januari 2014 het abonnement op Vastgoedjournaal ook in Bitcoins worden betaald. Vanwege de fluctuerende bitcoinkoers kunt u via info@vastgoedjournaal.nl bij ons meer informatie hierover opvragen.

 

Reacties