Nog voldoende beleggingskansen in een gereguleerde markt, bouwfinanciering van Domivest biedt rust en zekerheid

Nog voldoende beleggingskansen in een gereguleerde markt, bouwfinanciering van Domivest biedt rust en zekerheid

Is het nog zinvol om te investeren in residentieel vastgoed nu de huurregulering van Hugo de Jonge steeds concretere vormen begint aan te nemen? Justin Groot, cco bij Domivest, merkt dat er een verschuiving gaande is, maar dat er nog steeds kansen liggen om rendement te genereren, zelfs met gereguleerde woningverhuur. ‘Als je een goede verhuurder bent met een langetermijnvisie, dan zijn er nog voldoende mogelijkheden, voornamelijk na transformatie of renovatie’. De bouwfinanciering van Domivest sluit hier zeker op aan.

Groot merkt dat sommige beleggers met een kleinere vastgoedportefeuille hun woningen verkopen, maar daar liggen ook meteen de kansen voor degenen die naar de lange termijn kijken. ‘Het massale uitponden, waar in de media over werd gesproken, zien wij trouwens niet’, laat hij weten. Ondanks de regelgeving vanuit de overheid en de fluctuerende rente ziet Groot dat steeds meer van zijn klanten mogelijkheden zien in het renoveren en transformeren van bestaande panden, en zo binnenstedelijke huurwoningen aan de markt toe te voegen, waardoor ze een stabiele investering voor de toekomst creëren. Om deze groep zo goed mogelijk te bedienen, heeft Domivest de financieringsoplossingen daarop afgestemd. Eén daarvan is de bouwfinanciering. Deze financieringsmethode, die voor dertig jaar kan worden afgesloten, biedt beleggers meer rust en zekerheid dan een overbruggingskrediet. Groot legt uit: ‘De Domivest Bouwfinanciering geeft beleggers de zekerheid en flexibiliteit die ze nodig hebben. Nadat het bouwdepot is gebruikt en de verbouwing is afgerond, hoeven zij zich geen zorgen meer te maken over het oversluiten van de financiering.’

Transparante productvoorwaarden moeten leven belegger makkelijker maken
De maximale leencapaciteit baseert Domivest op de waarde na de verbouwing. ‘In eerste instantie keren we tot 80 procent van de marktwaarde in de huidige staat uit, waarbij rekening wordt gehouden met de eindwaarde min het bouwdepot’, verduidelijkt Groot de productvoorwaarden. Ook worden er geen eisen gesteld aan het vooraf verkrijgen van een omgevingsvergunning. ‘Het aanvragen van een bouwfinanciering is bij Domivest al mogelijk zonder omgevingsvergunning. De initiële financiering voor de aankoop wordt meteen uitgekeerd, alleen houden we het bouwdepot nog even vast totdat de omgevingsvergunning is verleend, maar verder is alles in principe al geregeld.’ En als er door de renovatie of transformatie overwaarde ontstaat? Domivest keert dat geld uit na afronding van de renovatie of transformatie, waardoor de belegger meteen kapitaal beschikbaar kan hebben voor een volgende investering. ‘Ons team staat altijd klaar om beleggers te helpen groeien en te profiteren van de kansen in de markt, en daar passen wij dus ook onze financieringsproducten op aan. Onze transparante productvoorwaarden en snelle beoordeling van leningen maken ons de ideale partner voor beleggers.’ Daarnaast kan Domivest een breed scala aan beleggers en ontwikkelaars voorzien van financiering. ‘We verstrekken al een lening vanaf 100.000 euro, maar kunnen ook volumes van 15 miljoen euro aan, zolang het in dat laatste geval een portefeuille betreft’.

Snelle doorlooptijd
Bij de Amsterdamse vastgoedfinancier, die sinds de oprichting zeven jaar geleden 2,3 miljard euro aan buy-to-let leningen heeft verstrekt, ziet men de voordelen in van het snel en succesvol afhandelen van financieringsaanvragen. Er worden zelfs tijden bijgehouden. De huidige recordtijd van aanvraag tot ondertekende offerte staat bij Domivest nu op zes uur en vierentwintig minuten. ‘De aanvraag kwam binnen om 09:50 uur en om 16:24 uur was de offerte getekend en kon de klant naar de notaris’, vertelt Groot, waarbij hij wel opmerkt dat dit geval betrekking had op een klant die al bekend was bij Domivest en dus versneld door het KYC-traject kon gaan.

Afgezien van deze recordtijd geldt een gemiddelde doorlooptijd van ongeveer een week. ‘Als alle benodigde documenten correct bij ons worden ingediend, kunnen we binnen zeven dagen bij de notaris zijn. Onze digitale processen dragen hier enorm aan bij, maar uiteindelijk blijft de totstandkoming van een lening nog steeds een samenspel tussen ons team en de aanvrager.’



Reacties


Laatste nieuws