Sfeer creëren in de tuin: 5 tips

De tuin is een heerlijke plek om te ontspannen, te genieten van de frisse lucht en te borrelen met vrienden en familie. Maar hoe creëer je nu die ultieme sfeer waardoor je je helemaal thuis voelt in je eigen buitenruimte? In dit artikel geven we je 5 tips om je tuin om te toveren tot een sfeervolle oase.

Zorg voor warme lichtcombinaties
Zachte, warme verlichting creëert een intieme en ontspannende sfeer. Kies voor een combinatie van buitenverlichting om een speels effect te creëren.

  • Solarlampen met kaarslicht: Deze lampen geven een zacht, flikkerend licht dat doet denken aan kaarslicht. Ze zijn ideaal voor op een terras of balkon, of om een zithoekje te accentueren.
  • Lantaarns met gekleurde glas: Deze lantaarns zorgen voor een sfeervolle gloed in verschillende kleuren. Kies voor kleuren die passen bij de stijl van je tuin.
  • Subtiele led-strips: Led-strips zijn een moderne en energiezuinige optie. Je kunt ze langs je tuinpaden en zitgedeeltes installeren voor extra veiligheid en een strakke uitstraling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga voor geurende bloemen bij de zithoek
Geurende bloemen en planten vullen je tuin met een heerlijke geur. Kies ook voor planten die 's avonds geur afgeven, om te genieten van een geurige zonsondergang. Plant deze geurende bloemen en planten in de buurt van je zithoek, zodat je optimaal kunt genieten van de geur.

  • Jasmijn: Deze klimplant heeft prachtige witte bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Jasmijn is ideaal om te laten groeien langs een pergola of schutting.
  • Lavendel: Deze plant heeft kleine paarse bloemen met een zoete geur. Lavendel is een populaire keuze voor borders en tuinen. Lees hoe je het beste lavendel kunt stekken.
  • Kamperfoelie: Deze klimplant heeft witte of roze bloemen die 's avonds een sterke geur afgeven. Kamperfoelie is ideaal om te laten groeien langs een muur of hek.
  • Tabaksplant: Deze plant heeft grote, witte bloemen die 's avonds een zoete geur afgeven. Tabaksplant is een populaire keuze voor potten en bakken.

Voeg kussens en plaids toe aan je meubels
Creëer gezellige hoekjes met comfortabele meubels, waar je heerlijk kunt ontspannen. Voeg ook kussens, dekens en plaids toe om je zithoekjes extra comfortabel en sfeervol te maken.

  • Loungeset: Een loungeset is ideaal om te relaxen met familie of vrienden. Kies voor een set met kussens en dekens om het extra comfortabel te maken.
  • Tuinset: Ga voor een complete tuinset met stoelen zodat je op de warme dagen ook gezellig buiten kunt eten.
  • Hangmat: Een hangmat is een heerlijk plekje om te ontspannen met een boek of muziekje. Kies een hangmat die past bij de stijl van je tuin.
  • Schommelstoel: Een schommelstoel is een comfortabele en ontspannende plek om te zitten. Kies een schommelstoel die gemaakt is van weerbestendig materiaal.
  • Parasol: Denk ook aan een parasol als je hoekjes met schaduw wil creëren. Een zweefparasol kun je makkelijk aan de rand van je tuin zetten zodat deze niet pal op je terras staat.

Plaats een waterornament centraal in je tuin
Het geluid van kabbelend water is rustgevend en ontspannend. Voeg een waterornament toe aan je tuin om de sfeer te verfraaien en te zorgen voor een serene ambiance. Als je deze in het midden van je tuin plaatst, kun je dit vanuit meerdere plekken horen.

  • Kleine fontein: Een kleine fontein is een eenvoudige manier om watergeluid toe te voegen aan je tuin. Kies een fontein die past bij de stijl van je tuin.
  • Waterloopje: Een waterloopje creëert een natuurlijke en ontspannende sfeer. Je kunt een waterloopje zelf aanleggen of een kant-en-klaar systeem kopen.
  • Vijver: Een vijver is een prachtige blikvanger in de tuin. Je kunt vissen, planten en waterlelies in de vijver plaatsen om het nog mooier te maken.

Voeg een persoonlijke touch toe
Maak je tuin uniek door decoraties toe te voegen die jouw persoonlijke stijl weerspiegelen.

  • Tuinbeelden: Tuinbeelden zijn een leuke manier om je tuin een persoonlijke touch te geven. Kies voor beelden die passen bij de stijl van je tuin en die je mooi vindt.
  • Windgongen: Windgongen zorgen voor een rustgevend geluid in je tuin. Kies voor windgongen met verschillende klanken om een speels effect te creëren.
  • Zelfgemaakte vogelverschrikker: Een zelfgemaakte vogelverschrikker is een unieke en leuke decoratie voor je tuin. Je kunt er je creativiteit mee uiten en het is een leuke manier om kinderen te betrekken bij het tuinieren.
  • Sfeervolle vuurkorf: Een sfeervolle vuurkorf zorgt voor warmte en gezelligheid in je tuin. Je kunt er marshmallows op roosteren of gewoon genieten van de vlammen.

Bonus tips:

  • Gebruik sfeervolle accessoires: Voeg bijvoorbeeld kaarsen en lampionnen toe om je tuin extra sfeer te geven.
  • Zorg voor goede muziek: Muziek kan de sfeer in je tuin compleet maken. Kies voor muziek die je ontspannend vindt of die past bij de gelegenheid.
  • Maak het gezellig met vrienden en familie: Nodig vrienden en familie uit om te komen genieten van je sfeervolle tuin.

Met deze tips creëer je een prachtige en sfeervolle tuin waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten van de buitenlucht. Een tuin is waar verschillende sensaties samenkomen: het zien, ruiken en horen van je tuin terwijl je de zonnestralen voelt is het lekkerste wat er is! En hoewel het misschien niet je voornaamste reden is om in je tuin te investeren, met een mooie tuin kun je ook nog eens je woningwaarde verhogen. Win-win dus!



Reacties


Laatste nieuws