Unieke uitspraak rechter: Altera mag huuropslag toepassen, maar niet te veel

Unieke uitspraak rechter: Altera mag huuropslag toepassen, maar niet te veel

In een rechtszaak van Altera Vastgoed tegen een huurder heeft de kantonrechter in Rotterdam geoordeeld dat de huurprijsopslag van 3 procent oneerlijk is en heeft deze vernietigd. De rechter oordeelde dat inflatieindexatie + 1 procent wel eerlijk is. 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.Reacties

Paul Brandjes

Raar dat de rechter hier zo oordeeld maar bij banken niet kijkt of de opslag redelijk is en of de client elders terrcht kan.

Geplaatst op 13 februari 2024 om 14:06


Dat je iets van 9 maanden huurachterstand hebt is blijkbaar maar bijzaak ;-) Maar wat ik niet snap uit het artikel is dat de indruk wordt gewekt dat de Rechter een hogere huurverhoging dan de index redelijk acht, dat is overigens een inflatiecorrectie en niet een marktcorrectie, maar dat de slotsom dan toch is dat er in het geheel geen verhoging mag worden berekend wat er mijns inziens op duidt dat er sprake is van een onredelijk beding. Kan iemand licht verschaffen in deze duisternis?

Geplaatst op 13 februari 2024 om 14:38Laatste nieuws