De Jonge: Woningtekort alleen op te lossen als migratie omlaag gaat

De Jonge: Woningtekort alleen op te lossen als migratie omlaag gaat

'Als het migratiesaldo blijft zoals het is, heb je aan 900.000 woningen in 2030 lang niet genoeg. Het migratiesaldo moet omlaag. Dat is mijn inzet voor de komende periode.'

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Sibrand Gratama

Beste Hugo,
Een deel van de oplossing ligt in een extra, krachtig en integraal investeringsfonds voor binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen en projecten die nu stil zijn gevallen als gevolg van de meervoudige crisis op dit moment en de slechte vooruitzichten op korte termijn. Het gaat om belangrijke ontwikkelingen met impact op diverse omgevingsdossiers, economie en vestigingsklimaat. Impact op de betreffende steden zelf, maar ook op hele regio's. Ik noem Knoop XL voor regio Brainport, CID voor regio Haaglanden, maar ook OV knooppunten in andere grote en middelgrote steden. Het zijn enorme aanjagers voor vervolgontwikkelingen en daarom is het langere tijd stilvallen van die bouwontwikkelingen funest voor de langere termijn. Elke miljard die je nu voor succesvolle doorontwikkeling inzet levert een veelvoud op voor stad en regio op middellange termijn en verder, niet alleen voorde woningbouw, maar integraal gezien ook voor de mobiliteitstransitie (nabijheidsprincipe), stikstof, klimaat (CO2), behoud natuur en landschap buiten de steden, behoud ruimte voor extensivering landbouw, natuurontwikkeling, recreatie, energie, waterberging, etc, etc. Zet nu die ambities die elkaar versterken echt op scherp, daar moeten miljarden bij!

Geplaatst op 2 januari 2023 om 13:24