Nieuwbouwcomplex 'De Parel van Amsterdam' opgeleverd aan PEX Real Estate

In het Oostelijk Havengebied levert Koelewijn Bouw woensdag nieuwbouwproject ‘De Parel van Amsterdam’ op aan PEX Real Estate. Het zes verdiepingen tellende appartementencomplex huisvest twee penthouses, acht high-end appartementen en twee kantoorruimtes en is bij oplevering volledig verkocht.

Lichte kleuren kenmerken het moderne ontwerp. “Het is dan ook niet meer dan toepasselijk dat het complex de naam ‘De Parel van Amsterdam’ heeft gekregen”, licht Joshua Camera, directeur van PEX Real Estate, toe. Dat heeft het project aan meer dan enkel zijn in het oog springende voorgevel te danken. “In ‘De Parel’ komt royaal wonen in Amsterdam samen met uitstekende bereikbaarheid en optimale duurzaamheid, uitzonderlijk op deze locatie”, aldus Camera.

“Door de ligging aan een verkeersluw gedeelte van het Amsterdam-Rijnkanaal kunnen bewoners van het uitzicht over het water genieten, zonder hinder te ondervinden van passerend vaarverkeer”, benadrukt Camera. “Tegelijkertijd beschikken zij in Amsterdam-Oost over alle dagelijkse voorzieningen en is de binnenstad binnen tien minuten met eigen of openbaar vervoer te bereiken.”

Acht appartementen en twee penthouses met variabele indelingen
Aannemer van het project is Koelewijn Bouw. Die startte in april 2021 met de bouw van de bedrijfsruimtes in de plint en nadat het casco van de acht appartementen was opgetrokken, begon het in februari aan de twee penthouses. Verleden week legde Koelewijn de laatste hand aan de afbouw en afwerking van de woontoren. “Bij Koelewijn Bouw omarmen we het vakmanschap van vroeger om vandaag te innoveren en met het ontwerp van ‘De Parel’, dat is voorzien van de modernste duurzame technieken en veel strakke lijnen en details bevat, hebben we dit vakmanschap ten volle kunnen inzetten”, blikt directeur Maurits van de Geest op het project terug. “Ik ben dan ook heel trots op het meesterschap van onze medewerkers.”

De penthouses op de vijfde en zesde verdieping meten circa honderdzestig vierkante meter aan woonoppervlak. Bewoners hebben bovendien toegang tot het dakterras. De appartementen op de onderliggende etages zijn variabel ingedeeld in drie- en vierkamerwoningen van bijna negentig vierkante meter en beschikken over balkons op het zuiden, die over de breedte van de gevel in de façade zijn opgenomen. Tevens is er voor elke woning ook een parkeerplek in de aangrenzende parkeerkelder, naast de goede aansluiting op het openbaar vervoer. 

Reacties