Solisco begeleidt Nederlandse beleggers in Spanje

'Unieke formule brengt alle professionals bij elkaar'

Nu de Nederlandse woningbeleggers steeds vaker worden gehinderd door strengere wet- en regelgeving en een tekort aan koopwoningen, zijn zij genoodzaakt om hun kapitaal elders te beleggen. Dat kan een ander type vastgoed zijn of in een ander land of een combinatie van beide. “Spanje biedt wat dat betreft al jaren veel mogelijkheden”, weet Wessel Wiersma van Solisco Real Estate, dat ooit begon als Aankoopteam Spanje, uit ervaring. VJ sprak met hem.

Twaalf jaar lang is Wiersma zelf makelaar geweest in Marbella en sinds 2020 weer actief in het adviseren en begeleiden van Nederlandse investeerders, maar ook particuliere kopers van Spaans vastgoed. Waarom doen Nederlanders er verstandig aan om een adviesbureau in Nederland in de arm te nemen als zij vastgoed willen kopen in Spanje? Wiersma: “Uit ervaring blijkt er een grote interesse te zijn maar weet men vaak niet waar te beginnen. Ons team van Bankiers, fiscalisten, juristen, hypotheekadviseurs en makelaars zijn voor onze klanten beschikbaar vanaf het eerste moment tot het afronden van de transactie. Allen hebben jarenlange ervaring in Spanje en spreken allemaal Nederlands. Hierdoor zijn wij transparant en is optimale informatievoorziening altijd voorhanden. Het blijkt dat het op maat samengestelde team voor de klant van grote toegevoegde waarde is en daardoor is ons businessmodel sterk groeiend, wat niet verbaast want we zijn voor zover bekend de enige onafhankelijke partij die deze diensten verleent door het hele land.

Doelgroepen
“Solisco Real Estate is het eerste onafhankelijke advies- en begeleidingskantoor voor Spaans vastgoed in Nederland.  Wij zijn er zowel voor investeerders (Solisco Invest), als voor kopers die de woning zelf willen gebruiken (Solisco Living). Wiersma zelf is gespecialiseerd in de bekende regio Costa del Sol. “Maar we beschikken ook over aangesloten partners in andere delen van Spanje”, vertelt hij.

Aankoopteam samenstellen op maat
Wiersma kan niet voldoende benadrukken dat Solisco geen enkel belang heeft in de partijen die het bedrijf aanbeveelt aan de opdrachtgevers. “Bij Solisco bestaat er geen verplichte factor om zaken te moeten doen met de mensen die wij adviseren. Als je bijvoorbeeld zelf een fiscalist kent die je bij jouw project wilt betrekken, moet je dat zeker niet nalaten. Hij of zij wordt dan gewoon onderdeel van het aankoopteam. Als dat aankoopteam naar wens is samengesteld, blijft Solisco tot en met het eind van transactie de helicopterview houden over het aankoopproces."

Alle soorten vastgoed
Bij Spanje denkt de koper al snel aan appartementen en villa’s voor vakantiegebruik of -verhuur, echter zijn wij ook goed thuis in de hotel- en hostelmarkt door het hele land. Daarnaast hebben we het afgelopen jaar ook diverse partijen geholpen die op zoek zijn naar bouwgrond en ontwikkelingen.

Naast het gangbare vastgoed specialiseert Solisco zich ook in de aankoop van monumentale panden in steden als Valencia en Malaga. Hier kan zowel ontwikkeld worden voor wonen, verhuur alsmede de eerder genoemde hospitality sector. Door hun netwerk kunnen ze vaak off-marketdeals aanbieden op de mooiste plekken.

De eerste stappen
Hoe gaat een samenwerking met Solisco in zijn werk? Wiersma: “We hebben altijd één intake bij ons op kantoor in Boxtel of bij de klant op locatie. In principe moet de klant voor de aankoop één keer fysiek naar Spanje afreizen voor het aanvragen van een zogenaamd NIE nummer (Numero de Identificacion de Extranjeros), naast het eventueel oprichten van een Spaanse BV voor de diverse vastgoedtransacties. Wanneer dit eenmaal aangevraagd is, kan jouw advocaat een volmacht krijgen om uit jouw naam de zaken te behartigen. Het ligt dus aan de klant in hoeverre deze tijd en mogelijkheden heeft om betrokken te zijn. Maar de klant wordt te allen tijde volledig geïnformeerd over de stappen binnen het traject en uiteraard over de stand van zaken.

Wie meer informatie wenst over de diensten van Solisco kan direct contact opnemen met Wessel Wiersma via +31 (0)85 2465233 of wessel@soliscorealestate.com.

Reacties