Domivest boort met bouwfinancieringen nieuwe markt aan

Domivest boort met bouwfinancieringen nieuwe markt aan

“Een logische aanvulling op ons huidige product”, zo omschrijft Justin Groot de introductie vorige week van bouwfinancieringen door Domivest. Justin Groot, de commerciële man van deze Amsterdamse specialist in hypothecaire financieringen van verhuurd residentieel vastgoed, vertelt Vastgoedjournaal meer over hun nieuwe product. 

Vanaf haar oprichting in 2017 heeft Domivest zich gericht op professionele beleggers die investeren in verhuurd residentieel vastgoed. Een aantrekkelijke investment opportunity, zo blijkt ook uit de stevige groei die Domivest in de afgelopen vier jaar doormaakte. En hoewel de buy-to-let markt volgens Justin Groot nog steeds volop groeikansen biedt, werd het ook tijd voor een verbreding van de dienstverlening. Die werd gevonden in het product bouwfinancieringen. Justin Groot: “We zochten naar mogelijkheden om onze dienstverlening uit te breiden. Het bieden van bouwfinancieringen vormt voor ons een logische stap. Want nu kunnen niet alleen beleggers die te verhuren residentieel vastgoed willen financieren bij ons terecht, maar ook ontwikkelaars die bestaand vastgoed willen renoveren of transformeren.” Daarbij profiteren ze, net als beleggers in residentieel vastgoed, van de belangrijkste selling points van Domivest. Namelijk voorspelbaarheid, transparantie en snelheid. Justin Groot: “Je ziet bij onze adviseurs, waarover zo meer, een groeiende vraag naar een snelle en transparante afwikkeling van leningen. Daar spelen wij op in. Als de klant zijn zaken op orde heeft, kunnen wij supersnel schakelen. Ook bij leningen met een bouwdepot.”   

Marktvraag
Deze nieuwe stap is niet alleen het gevolg van een behoefte vanuit de markt, maar ook een logische uitbreiding van het product van Domivest. En tevens een verbreding van de dienstverlening. Justin Groot legt uit: “Wij gaan met onze bouwfinanciering verder dan voorheen. Als iemand een kantoorpand kan kopen waar een gemengde bestemming op zit, wonen in combinatie met iets anders dus, dan financieren wij dat ook. Ook in dat opzicht is onze dienstverlening verbreed, want tot nu toe financierden we alleen maar residentieel vastgoed, waarbij wel een commerciële plint aanwezig mag zijn.” Terugkomend op de eerder geschetste behoefte vanuit de markt, vertelt Justin Groot dat Domivest verwacht dat renovatie en transformatie van bestaand vastgoed, zoals bijvoorbeeld kantoren en winkels, de komende jaren een flinke vlucht zal nemen, aangezien de het woningtekort onverminderd hoog blijft. Justin Groot: “Logisch dus om daar op in te zetten.  

Bandbreedte
Met haar bouwfinanciering richt Domivest zich op financieringen vanaf zo’n €100.000. Justin Groot: “Relatief kleine verbouwingen dus. Het maximum dat we verstrekken is 50% van de waarde na verbouwing, die maximaal 2,5 miljoen per onderpand mag bedragen. Dat is de maximale lening grootte die wij hanteren bij een enkelvoudig onderpand. Daar mag dan €1,25 miljoen bouwdepot van zijn. Het bouwdepot en de lening mogen maximaal 80% van de marktwaarde na verbouwing zijn. Dus als beleggers meteen waarde toevoegen met die transformatie of renovatie, dan kunnen wij na afronding van de verbouwing meteen een stukje liquiditeit uitkeren. Niet onbelangrijk, want daarmee kan iemand meteen volgende stap zetten.” (tekst gaat door onder de afbeelding)

Landelijk actief
Net als voor de hypothecaire financiering van residentieel vastgoed werkt Domivest ook voor de bouwfinancieringen landelijk, met een selecte groep van zo’n 200 financiële intermediairs. Specialisten die lokaal actief zijn en zorgen voor een voorselectie van de aanvragen. Zij nemen Domivest daardoor niet alleen veel werk uit handen, maar zorgen ook voor een hoge conversie. Daarnaast brengen ze kennis van de lokale markt met zich mee. Waardoor Domivest beleggers en ontwikkelaars ook buiten de Randstad kansen biedt. Justin Groot: “Wij zijn maandenlang bezig geweest met deze professionals om te kijken hoe we ons nieuwe product het beste vorm konden geven. Qua voorwaarden, acceptatie, funding en treasury. Logisch, want zij vormen ons belangrijkste kanaal voor distributie. Het product staat na al die voorbereidingen als een huis, om zo maar even uit te drukken. Vanaf deze week kunnen ontwikkelaars bij ons terecht met hun aanvragen.”  

Meer weten?
Wie meer wil weten over bouwfinancieringen via Domivest kan contact opnemen met één van de 200 bij Domivest aangesloten adviseurs. Deze zijn te vinden op: https://domivest.com/zoek-kantoor

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special