Academie voor Vastgoed start met opleiding Woningmarktconsultant

Op de woningmarkt zijn veel partijen actief: projectontwikkelaars, bouwers, beleggers, woningcorporaties, gemeentelijke en regionale overheden én makelaars. Al deze partijen worden geconfronteerd met de onzekerheden die met de markt samengaan. Regelmatig hebben deze partijen behoefte aan het oordeel van deskundigen op het terrein van de woningmarkt. Daarom start de Academie voor Vastgoed op 10 mei 2021 in haar virtuele klaslokaal met de opleiding Woningmarktconsultant.

Om de bouwopgave van 10 miljoen woningen in de komende tien jaar succesvol te maken zijn woningmarktconsultants nodig. Zij fungeren tenslotte als brug tussen gemeente, ontwikkelaar en consument/koper. Een woningmarktconsultant draagt bij aan een duurzame woningmarkt, zorgt ervoor dat gebouwd wordt waar behoefte aan is en voorkomt dat er mismatches ontstaan.

Bas van Beusekom; bestuurslid van de vereniging van NVM Woningmarktconsultants en zelf al jarenlang actief als WMC-er: “Wat het vak, onder andere, zo leuk maakt, is dat je voor alle stakeholders in een project van toegevoegde waarde bent. Je bent niet alleen een volwaardige gesprekspartner voor een ontwikkelaar die met een ontwikkelvraagstuk zit, maar ook voor lokale overheden, woningcorporaties én de consument”.

44 dagdelen en een scriptie
De opleiding bestaat uit 44 dagdelen en wordt afgesloten met een scriptie. De mondelinge verdediging hiervan vindt plaats bij SVMNIVO. Bij een voldoende resultaat ontvangt men het SVMNIVO-diploma ‘NVM-Woningmarktconsultant'.

Les krijgen de deelnemers van specialisten uit het veld. Onder andere directeur marketing en verkoop bij AM, Sander ter Beek, Alliantie directeur Koen Westhoff, marketingspecialist en ERA CDO Arjan Terpstra, ervaren woningmarktconsultants Karin Hoorn en Sylvia Reinders en vele andere specialisten dragen hun steentje bij aan de ontwikkeling van de nieuwe woningmarktconsultants.
 

Reacties