TÜV SÜD kiest voor software van Spacewell

TÜV SÜD, een wereldleider op het gebied van testen, keuringen en certificering, heeft een overeenkomst getekend voor het gebruik van Axxerion. Het zal de software van Spacewell inzetten in zijn nieuwe hoofdkantoor in Singapore, een modern, slim gebouw van 18.900 vierkante meter over acht verdiepingen waar vanaf 2021 ongeveer 700 medewerkers van TÜV SÜD aan het werk gaan.

Axxerion SaaS (Software as a Service) is een tool om workflows volgens best practices te automatiseren voor property- en facilitymanagement. De software biedt de mogelijkheid om workflows flexibel en eenvoudig op basis van specifieke eisen vorm te geven. De software connecteert ook met het IoT en verbetert gebouwenprestaties aan de hand van realtimegegevens voor een optimale gebruikerservaring.

Digital twin
“Bij de planning van ons nieuwe hoofdkwartier in Singapore besloten we vanaf dag één om een digital twin te ontwerpen. Hierdoor konden we nuttige simulaties uitvoeren in de ontwerpfase en digitale testen doen tijdens het bouwen”, zegt Joachim Birnthaler, CEO Division Real Estate & Infrastructure van TÜV SÜD. “Dankzij Axxerion van Spacewell verloopt de overgang naar het nieuwe gebouw nog soepeler. We kunnen namelijk terugvallen op de digital twin, die ons helpt om het gebouw efficiënt te beheren.”

Eerste stap
Maar de invoering van Axxerion op 15 IBP is slechts de eerste stap in de samenwerking tussen TÜV SÜD en Spacewell, een merk van Nemetschek. De focus ligt op een slimmer assetmanagement en een praktijkgerichte digital twin die uiteindelijk een optimaal beheer van zelfregulerende, volledig autonome gebouwen mogelijk moet maken.

“Het doet ons veel plezier dat TÜV SÜD Axxerion wil inzetten in zijn gebouw op 15 IBP”, zegt Koen Matthijs, Chief Division Officer van de Operate & Manage Division van Nemetschek Group. “Onze bedrijven benaderen de digitale transformatie van het levenscyclusbeheer van gebouwen op dezelfde manier. We kijken er dan ook naar uit om onze ervaringen op dit gebied te delen.”

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021