Minister de Jonge bezoekt Kloosterkwartier in Veghel

Vorige week bezocht Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het wooncomplex van de zusters Franciscanessen in Veghel, het Kloosterkwartier. Een bijzondere plek waar de zusters al 175 jaar een actieve rol spelen in de samenleving van Veghel. Hier ontstaat een unieke leefomgeving voor wonen, werken, leren, (be)leven en waar bewoners actief betrokken zijn bij de omgeving, genaamd Leefgoed.

Leefgoed Veghel bestaat uit 11 maatschappelijke betrokken organisaties en heeft als doel om een leefomgeving te creëren waar ontmoeten, ondersteunen en verbinden samenkomen. Leefgoed is de eigentijdse versie van hoe de zusters de afgelopen 175 jaar dachten en werkten.

Leefgoed staat model voor partnerschap op vele vlakken
Minister de Jonge werd langs de diverse bewoners van het Kloosterkwartier rondgeleid door Coen Hendriks en Michiel Wijnen, partners van Zenzo Maatschappelijk Vastgoed, ontwikkelaar van het Kloosterkwartier en initiatiefnemers Leefgoed. De minister ging actief met de bewoners in gesprek en toonde zich onder de indruk van de maatschappelijke ontwikkelingen die hij zag. Hij benadrukte het belang van een project als Leefgoed om tot een inclusieve samenleving te komen. En dat investeren in partnerschap, in langdurige bondgenootschappen in wijken én tussen aanbieders en gemeenten belangrijk is. Leefgoed staat model voor deze aanpak.

Kloosterkwartier vertrekpunt van Leefgoed
Op het 11 hectare tellende terrein met een kloostergebouw, kloostertuin, voormalig schoolgebouw, internaat en het oude Bernhoven ziekenhuis, verrijst de nieuwe wijk Kloosterkwartier. De oude monumentale kloostergebouwen blijven behouden en krijgen een nieuwe bestemming. Naast de historische bebouwing komen appartementencomplexen en de eerste stijlvolle nieuwbouwwoningen worden al bewoond. Dit wordt een heerlijke plek om te wonen, pal naast het centrum van Veghel en toch midden in het groen. En precies hier is ‘Leefgoed Veghel’ van start, een project dat meer sociale cohesie in de wijk gaat brengen en bedoeld is voor alle Veghelaren.

Meer informatie over het Kloosterkwartier en Leefgoed zijn te vinden op: https://www.kloosterkwartierveghel.nl

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021