PRIMEUR: Liftinstituut certificeert eerste digitale Liftboek

Het bedrijf van de Rotterdamse Liftboys van Liftinsight zit in de lift. De start up van Alderik Bos manifesteert zich momenteel nadrukkelijk op de markt voor liftonderhoud met zijn unieke IOT-liftsensoren. En vanaf vandaag komt daar de erkenning van het Liftinstituut bij.

Het Liftinstituut verleent Liftinsight een certificaat van goedkeuring voor alle traditionele liftboekfuncties in de online applicatie Liftmanager®. Een unieke gebeurtenis. Niet eerder certificeerde het Liftinstituut een online app. En voor het eerst is er nu een digitaal liftboek dat aantoonbaar voldoet aan de eisen die wet- en regelgeving daaraan stelt.

Liftboek wettelijk verplicht
Bij iedere lift hoort verplicht een liftboek. Nu is dat traditionele liftboek meestal nog gewoon een ouderwetse papieren versie. Die wordt bijgewerkt met een pen (foto). 

Voor veel gebouweigenaren, beheerders, adviseurs en liftonderhoudsbedrijven zou het veel effectiever en efficiënter zijn als dit liftboek gewoon online te raadplegen is. En nog beter zou het zijn als het liftboek veel meer informatie zou bevatten van andere systemen van het liftonderhoudsbedrijf en/of de keuringsinstelling.

Certificeren van het liftboek garandeert veiligheid
De wet stelt allerhande eisen aan het liftboek. Vooral op het gebied van betrouwbaarheid. Nu de wereld van liftonderhoud gaat digitaliseren is er ook betrouwbaarheid en transparantie nodig op het gebied van data-vraagstukken. Het certificaat van Liftinstituut voor het digitale liftboek van Liftinsight is mede daarom een doorbraak omdat het objectief bewijst en garandeert dat er wordt voldaan aan alle wet- en regelgeving. Veilige opslag van data, bescherming tegen hacken, transparantie in architectuur, waarborging van rechten bij verkoop van een gebouw, of wisselen van onderhoudsbedrijf en opslag van storingen, keuringen, modificaties en ongevallen.

Scope van het certificaat
De certificatie betreft de liftboekfuncties, en specifiek, het register van onderhoud, storingen, keuringen, modificaties en ongevallen in de applicatie Liftmanager, waar de wetgeving eisen aan stelt. De overige zaken zijn buiten de scope gebleven.
 

 


 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022