De Nederlandse woningmarkt reageert met vertraging op de economische ontwikkelingen. Als het economisch slecht gaat, heeft dat negatieve gevolgen voor de woningmarkt. En als het economisch goed gaat, geldt het omgekeerde. Madeline Buijs, Sector Econoom ABN AMRO, legt uit waarom de coronacrisis zorgt voor kansen op de woningmarkt voor starters. 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Theo Dohle

[Deze reactie is door de gebruiker verwijderd]

Dag Madeline, ik ben het helaas niet met je eens. In ieder geval niet als het gaat om de jongere woningstarter, de doelgroep die bijna de helft (!) van de woningzoekenden uitmaakt. De appartementen die nu ‘extra’ te huur zijn, waren voorheen voor expats en toeristen bedoeld, zo geef je aan. Die vallen doorgaans niet in de prijscategorie die voor starters betaalbaar is. Zeker niet voor starters in de leeftijd van 18 tot 28 jaar.
Uit recent landelijk onderzoek onder bijna 1850 jongeren in deze leeftijdscategorie kwam naar voren dat zij 450 tot 750 euro per maand aan huur kunnen of willen betalen. Een vijfde zelfs niet meer dan 450 euro per maand. Corona biedt in mijn ogen geen kansen voor starters. Meer gericht voor deze doelgroep bouwen wel. Voor een uitgebreidere toelichting: https://1828groep.nu/nieuws/krijgt-de-woningstarter-weer-g-een-kans.

Geplaatst op 9 juni 2020 om 19:59


Lees onze special over Special Woonvormen 2022