Vastgoedondernemer Van Loon vraagt faillissement AS Watson aan + Reactie Ici Paris XL

De aankondiging van Ici Paris XL om per 1 april geen huur meer te betalen, gaat vastgoedbelegger Pieter van Loon te ver. Hij vraagt daarom vandaag bij de rechtbank Midden Nederland het faillissement aan voor AS Watson, het moederbedrijf achter de parfumerieketen. VJ sprak met de betrokken partijen.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

ICI Paris, onderdeel van AS Watson waarvan de eigenaar de rijkste familie uit Azië is. ICI Paris lijkt mij ook nog inkomsten te hebben vanuit de webshop, als de Post zou staken, zouden ze dan de verhuurder van het logistieke vastgoed ook bellen dat ze de huur stop zetten? De winkelbeleggers die ik de afgelopen weken gesproken heb zijn echt wel bereid om mee te denken en goede afspraken te maken met retailers! Echter zomaar een brief sturen, vanuit mega concerns waar deze parfumerie ook onder valt (van de rijkste familie uit Azië), waarin kortweg gesteld wordt dat ze voor onbepaalde tijd niets gaan betalen valt uiteraard bijzonder slecht! Bijzonder laakbaar aan deze concerns is dat ze zelf meehelpen aan het om zeep helpen van het economische systeem. Ben benieuwd wat zij er van zouden vinden als mensen komen shoppen in de winkel en zeggen: nee hoef niet te betalen hoor want het is 'corona'. Grote retailers neem uw verantwoordelijkheid! Dan maar een jaar geen dividend voor de aandeelhouders.

Geplaatst op 3 april 2020 om 15:57


Dossier Coronacrisis