Vastgoedondernemer Van Loon vraagt faillissement AS Watson aan + Reactie Ici Paris XL

De aankondiging van Ici Paris XL om per 1 april geen huur meer te betalen, gaat vastgoedbelegger Pieter van Loon te ver. Hij vraagt daarom vandaag bij de rechtbank Midden Nederland het faillissement aan voor AS Watson, het moederbedrijf achter de parfumerieketen. VJ sprak met de betrokken partijen.

Reacties

ICI Paris, onderdeel van AS Watson waarvan de eigenaar de rijkste familie uit Azië is. ICI Paris lijkt mij ook nog inkomsten te hebben vanuit de webshop, als de Post zou staken, zouden ze dan de verhuurder van het logistieke vastgoed ook bellen dat ze de huur stop zetten? De winkelbeleggers die ik de afgelopen weken gesproken heb zijn echt wel bereid om mee te denken en goede afspraken te maken met retailers! Echter zomaar een brief sturen, vanuit mega concerns waar deze parfumerie ook onder valt (van de rijkste familie uit Azië), waarin kortweg gesteld wordt dat ze voor onbepaalde tijd niets gaan betalen valt uiteraard bijzonder slecht! Bijzonder laakbaar aan deze concerns is dat ze zelf meehelpen aan het om zeep helpen van het economische systeem. Ben benieuwd wat zij er van zouden vinden als mensen komen shoppen in de winkel en zeggen: nee hoef niet te betalen hoor want het is 'corona'. Grote retailers neem uw verantwoordelijkheid! Dan maar een jaar geen dividend voor de aandeelhouders.

Geplaatst op 3 april 2020 om 15:57


Dossier Coronacrisis
ING: 'Verzoeken om aflossingspauzes te verlengen vallen mee'

ING: 'Verzoeken om aflossingspauzes te verlengen vallen mee'

Sinds het uitbreken van de coronacrisis waren de meeste banken erg begripvol en werd er veel maatwerk toegepast op de hypotheekbetalingen voor hen die vanwege de pandemie moeite hadden om aan de betalingsverplichting te voldoen. We zijn nu bijna zes maanden verder en hoe ervaart de ING deze situatie nu? VJ sprak met woordvoerder Robert Gunther.

1 oktober 2020 om 09:58 | 4 min

ABN AMRO stopt met het aanbieden van de tijdelijke betaalstop

In het begin van het jaar waren de meeste banken erg begripvol en werd er veel maatwerk toegepast op de hypotheekbetalingen voor hen die het vanwege corona moeilijk hadden om aan de betalingsverplichting te voldoen. We zijn nu bijna zes maanden verder en hoe ervaart de ABN Amro deze situatie nu? VJ sprak met woordvoerder Roland Kroes.

30 september 2020 om 14:16 | 4 min

Experts vrezen ramp Amsterdamse horeca + video

In de Amsterdamse Stopera vond dinsdag de expertmeeting 'Horeca en Hospitality' plaats. Lokale vertegenwoordigers uit onder andere het MKB en de Koninklijke Horeca Nederland waarschuwden de gemeenteraad voor de vele faillissementen die de Amsterdamse ondernemers boven het hoofd hangt als er geen verdere maatregelen worden genomen.

25 juni 2020 om 11:00 | 2 min

Lees onze special over Special Vastgoedbeslissers 2021