Corona: Moet de huurder blijven betalen?

Nu veel ondernemers hun zaken verplicht moeten sluiten vanwege de huidige coronacrisis roept dit veel vragen op. Zo ook: Moet een huurder van een pand de volledige huur betalen nu hij geen inkomsten heeft? Een bijdrage van Holla Advocaten.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Michiel Steenman

'Wij denken dat in het maatschappelijk verkeer breed gedragen wordt dat de nadelige gevolgen van deze ramp zoveel mogelijk worden verdeeld.' Dit artikel gaat toch echt te veel voorbij aan de positie van de verhuurder en zijn verplichtingen (bank, gemeente, belastingdienst enz). Verhuurders betalen belasting o.a. om een sociaal vangnet in Nederland in stand te houden. Op die manier zijn verhuurders onderdeel van de maatschappij, verhuurders zijn zelf geen vangnet. En over die verdeling van de nadelige gevolgen, wees niet bang Schelhaas en Hamers verhuurders krijgen hoogstwaarschijnlijk te maken met leegstand, huurachterstanden en afwaarderingen en mogelijk een 'capital call' van de bank.

Geplaatst op 18 maart 2020 om 12:32