Staat verduurzamen het zakelijk belang in de weg?

Hoe kan zakelijk belang samengaan met maatschappelijk belang? Het is een van de vragen die Boudewijn Poelmann zal beantwoorden tijdens zijn lezing op het Openingscongres van de Dutch Green Building Week op 23 september. En Poelmann is de juiste bestuurder om deze vraag aan te stellen. Hij is de bedenker van onder andere de Postcode Loterij en heeft daarmee een financiële motor gecreëerd die honderden maatschappelijke organisaties ondersteunt.

Poelmann staat met de Postcode Loterij wereldwijd in de top 3 van private donateurs. Hij laat zien dat zakelijk succes en maatschappelijk belang is te combineren. Tijdens het Openingscongres, waar veel ruimte is voor vragen, zal hij dan ook vertellen hoe hij anderen enthousiasmeert om maatschappelijk verantwoord te ondernemen met oog voor duurzaamheid.

En hij zal de bezoekers daarbij mee over de grens nemen. Waar gebeurt hét nu in de wereld? En wat zijn de internationale voorbeelden waar Nederland nog iets van kan leren?

Outstanding huisvesting
Ook vertelt hij graag over de huisvesting van zijn eigen overkoepelde organisatie Goede Doelen Loterijen in Amsterdam. Dat gebouw heeft een Outstanding BREEAM-score en is een goed voorbeeld van een duurzame renovatie. Het zal dan ook een van de gespreksonderwerpen met de zaal zijn: waar ziet hij verduurzamingskansen voor de gebouwde omgeving?

Openingscongres bijwonen
Naast Boudewijn Poelmann leveren ook onder anderen Mathijs Bouman (journalist en econoom), Sandra Phlippen (Hoofd Economisch Bureau Nederland ABN AMRO) en cabaretier Guido Weijers ook een bijdrage aan het programma. Lees hier meer over deze sprekers.

Klik hier voor meer informatie en het aanmelden voor het Openingscongres.

Reacties

Lees onze special over Rotterdam Special