'Vastgoed rendeert op lange termijn altijd'

Waar steek je je geld in als je een mooi vermogen hebt opgebouwd? Kunst, wijnen, whiskey, oldtimers? Om maar eens wat te noemen. Want je geld op een bankrekening zetten gaat binnenkort alleen maar geld kosten in plaats van opbrengen. Beleggen in aandelen is risicovol en staatsobligaties zijn meestal geen vetpot. Stenen lijken de beste optie en niet alleen nu. Want wie op langere termijn kijkt, ziet dat vastgoed altijd rendeert.

"Investeren in vastgoed is een veilige en solide keuze, omdat het altijd een zekere waarde behoudt. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld aandelen, die risico’s met zich meebrengen. Een goed samengestelde vastgoedportefeuille vormt dan ook in veel gevallen de solide basis voor een goed gespreide beleggingsportefeuille”, aldus Ruud Schumacher van Hubbs, dat zich heeft gespecialiseerd in residentieel vastgoed. En dan met name woningen specifiek bestemd voor de expatmarkt.

Niet alleen omdat dat een markt is waar de huurinkomsten hoog en stabiel zijn. Maar ook omdat die markt naar verwachting de komende jaren zal blijven groeien. Schumacher: "Nederland is een aantrekkelijk vestigingsland en omdat het arbeidstekort voor met name specialistische beroepen aangevuld moet worden met buitenlandse werknemers, zal de groei nog wel even aanhouden.” Een ideale situatie voor de vastgoedbelegger die geïnteresseerd is in een hoog rendement en een zo laag mogelijk risico.

Particuliere belegger
Anders dan grote partijen zoals buitenlandse hedgefunds die sinds de vrijgave van de markt in 2013 hele pakketten (met name sociale) huurwoningen hebben gekocht om flink geld te verdienen, richt Hubbs zich op de individuele belegger die zijn opgebouwde vermogen wil laten renderen.

En die niet over de kennis beschikt om te bepalen welk vastgoed geschikt is als solide belegging en ook zelf ontzorgd wil worden wat betreft de afhandeling van praktisch zaken die met verhuur hebben te maken, zoals onderhoud en storingen. Daarnaast adviseert Hubbs particuliere beleggers over de mogelijkheden om te investeren in residentieel vastgoed.

Schumacher: “Wij halen voor particulieren de krenten uit de pap en bieden ondersteuning bij het zoeken en aankopen van woningen voor de verhuur. In Engeland is deze zogenaamde buy-to-let markt veel meer ontwikkeld dan in ons land. Wij zien dan ook volop kansen, ondanks het feit dat de vraag naar goede woningen groot is en het aanbod beperkt. Er komt volgens ons nog steeds voldoende interessant aanbod voorbij. Maar dan moeten het wel kwalitatief goede woningen zijn”.

Geen enkele zorg
Dat laatste vergt kennis van de vastgoedmarkt, want niet alle stenen zijn even waardevol. Schumacher: “Wij kunnen door onze kennis en ervaring een prima inschatting maken van de courantheid van beleggingsonroerend goed. Wij zien de potentie. Dat is de ene kant. Aan de andere kant hebben we een enorm netwerk aan de vraagkant, waardoor we er voor kunnen zorgen dat een woning betrouwbaar wordt verhuurd aan solide bewoners.”

Dat dat geen loze belofte is, mag ook blijken uit het feit dat Hubbs beleggers een gegarandeerde verhuur fee biedt, dus de zekerheid van een maandelijks rendement. En dat zonder makelaars- en beheerskosten. De belegger heeft er dus geen omkijken naar. Want afgezien van het feit dat Hubbs kennis heeft van de vastgoedmarkt en als geen ander weet waar een woning aan moet voldoen (kwaliteit, inrichting, locatie) om geschikt te zijn voor de verhuur, zorgt ze er ook voor dat de belegger geen enkele zorg heeft over zijn bezitting.

Schumacher: “Wij regelen alles wat betreft het technisch onderhoud. Eventuele reparaties en storingen lossen wij op. Ik hou niet zo van het woord ontzorgen, maar daar komt het wel op neer.”

Meer weten? Geïnteresseerd in een gegarandeerd maandelijks rendement op uw vastgoed? Neem dan contact op via Hubbs of via +31(0)85-1303871.Reacties


Laatste nieuws