10 congresverslagen om terug te lezen deze zomer

Per jaar organiseert Vastgoedjournaal talloze congressen, bijeenkomsten en business meetings over actuele onderwerpen die spelen in de sector. Over de woningmarkt, flexkantoren of religieus vastgoed, hierbij een greep uit de verslagen van de congressen uit het eerste halfjaar om deze zomer in alle rust nog eens terug te lezen. 

Hoogbouw: Zo gaat de skyline van de toekomst eruit zien
In Nederland gaan we steeds meer de hoogte in, maar is hoogbouw echt de oplossing voor het woningtekort? In Den Haag denken ze van wel, maar hoe zorgen we ervoor dat we de omgeving niet uit het oog verliezen en dat gebouwen de menselijke maat houden? Deze vragen en meer werden beantwoord tijdens het congres Hollandse Hoogbouw. 

Kantoorbeleggingen: ‘Bij een crisis vallen de klappen buiten de G5‘
Met een totaalvolume van €21,9 miljard werd 2018 een recordjaar voor vastgoedbeleggingen. Zet de groei zich voort? Wat wordt er verwacht van beleggingen in de segment winkels?

Religieus vastgoed: ‘Religieus vastgoed biedt nog genoeg kansen voor de markt’
Door de ontkerkelijking in Nederland komt veel religieus erfgoed leeg te staan. Levert dit juist kansen op of uitdagingen? “Er moet nagedacht worden over een nieuw verdienmodel. Verkopen kan maar één keer.”

Flexkantoren: ‘Wij hebben interesse in niet-standaard kantoorpanden die niemand wil'
Donderdag 4 juli stond in het teken van het kantoorconcept van de toekomst; flexoffices. Wat zijn de trends? Wie zijn nieuwe spelers op de markt? Hoe moet flexibiliteit gewaardeerd worden. En is deze branche eigenlijk al wel volwassen?

Winkelbeleggingen: 'Je moet zowel je huurder als zijn klanten kennen'
Met een totaalvolume van €21,9 miljard werd 2018 een recordjaar voor vastgoedbeleggingen. Zet de groei zich voort? Wat wordt er verwacht van beleggingen in de segmenten winkels?

Woningmarkt Amsterdam: Woonambities van gemeente Amsterdam op een rij
Wat is het woonbeleid van de gemeente Amsterdam? Welke tenders kunnen we nog verwachten? En hoe zit het met de 40-40-20 regeling? Deze vragen en meer werden beantwoord tijdens de Gemeentelijke Vastgoeddag, waarbij topambtenaren de markt bijpraatten over de plannen van Amsterdam voor de komende jaren.

Metropoolregio Amsterdam: Wat is er nog mogelijk in Amsterdam?
Blijven de vastgoedprijzen de komende jaren stijgen in Amsterdam? De trek naar de stad zet door, maar kan de stad deze groei wel aan? Welk effect heeft de Brexit op de Metropool Regio Amsterdam (MRA)? Tijdens de Amsterdamse Vastgoeddag gingen diverse experts in op deze vragen.

Woningbeleggingen: 'Regulering van de vrije sector is symptoombestrijding'
Met een totaalvolume van €21,9 miljard werd 2018 een recordjaar voor vastgoedbeleggingen. Zet de groei zich voort? Wat wordt er verwacht van beleggingen in de segment woningen?

Kantoor- en gebiedsontwikkelingen Amsterdam: Amsterdam gaat niet voor 'hoogste grondprijs, maar de juiste'
Waar liggen de kansen voor kantoorontwikkelingen? Hoe kijkt Amsterdam aan tegen grootschalige gebiedsontwikkelingen? Deze vragen en meer werden beantwoord tijdens de Gemeentelijke Vastgoeddag, waarbij topambtenaren de markt bijpraatten over de plannen van de gemeente Amsterdam voor de komende jaren.

Zaanstad: 'Er is plek zat!'
Wat is er allemaal mogelijk binnen de gemeente Zaanstad? En waar liggen de prioriteiten van de gemeente? Deze vragen en meer werden beantwoord tijdens de eerste Gemeentelijke Vastgoeddag Zaanstad, waarbij topambtenaren de markt bijpraatten over hun plannen voor de komende jaren.


De komende maanden hebben we nog meer congressen op de planning staan, bekijk hier onze evenementenkalender:

19 september: Business Meeting Stikstofproblematiek

24 september: Bestaande woningen aardgasvrij – praktische handvatten voor nú

25 september: Business Meeting Fiscale Vastgoedactualiteiten

26 september: Leisure & Vastgoed Congres

2 oktober: Congres Grond en Verstedelijking

3 oktober: Verdichten op Stationslocaties

6 november: Nieuwe technologieën in woningonderhoudReacties


Laatste nieuws