Maar liefst 7 miljoen woningen moeten de komende 30 jaar van het gas af. Hoewel 2050 nog heel ver weg lijkt, zijn er goede redenen om nu al bezig te zijn met het aardgasvrij maken van je bestaande bezit. Door onderhoudsprogramma’s en portefeuillebeleid verstandig in te richten is de overgang straks makkelijker en bespaar je dus geld.

Gert-Jan Wesenbeek, Senior adviseur Energie en Duurzaamheid DGMR Raadgevende Ingenieurs, geeft op 24 september tijdens het congres 'Bestaande woningen aardgasvrij – praktische handvatten voor nú' antwoord op de volgende vragen:

- Wat zijn de alternatieven voor aardgas?; 
- Waarin verschillen deze alternatieven qua praktische consequenties voor een gebouweigenaar?; 
- Hoe komt de warmte nu het gebouw binnen en hoe gaat dat over 20 of 30 jaar?;
- In de komende 30 jaar staat elke gebouweigenaar sowieso aan de lat. Wat is verstandig om nu al te doen om later geen spijt te krijgen? Wat kost dat, wat bespaart het?

Praktische handvatten
Bent u benieuwd naar deze en nog veel meer vragen en antwoorden rondom het thema aardgasvrij maken van bestaand bezit? Bezoek dan zeker ons congres op 24 september voor praktische handvatten voor nú met deze complexe materie. Een leuke bijkomstigheid: Voor deelname aan dit congres ontvangt u bij Aedes 3 PE-punten.

Reacties