Meld uw activiteit aan bij de Dutch Green Building Week

Van 23 tot en met 27 september 2019 vindt de negende editie van de Dutch Green Building Week plaats. Een goede gelegenheid om uw (online) activiteiten te koppelen aan deze week. Alle activiteiten zullen ook worden getoond via de website van de World Green Building Week.

Thema: #HETKANWEL
De urgentie rond duurzaamheid neemt enorm toe. We moeten energie besparen, duurzaam opwekken, circulair (ver)bouwen, klimaatrobuust bouwen en ontwikkelen en aandacht aan gezondheid schenken. Elk thema heeft zijn eigen beleidsagenda, kennisnetwerk, marktdynamiek en ontwikkeling. Hoe brengen we dat bij elkaar in een gebouw of gebied?

Ook Vastgoedjournaal organiseert activiteiten die goed aansluiten op de DGBW zoals ons event op 24 september 'Bestaande woningen aardgasvrij – praktische handvatten voor nú'

De Dutch Green Building Council (DGBC) wil samen met de sector laten zien dat het mogelijk is de gebouwde omgeving te verduurzamen met oog voor de verschillende thema’s.

Tijdens de week geeft DGBC organisaties namelijk een podium die verduurzamen omdat ze het willen. En omdat ze het kunnen. Het thema van de week is daarom #HETKANWEL.

Enkele voorbeelden van reeds aangemelde activiteiten
-Bij Forbo Flooring kun je op woensdag 25 september een rondleiding krijgen door de CO2-neutrale linoleum fabriek.
-Samen met de gemeente Houten wil Arcadis laten zien dat het ook met een klein budget mogelijk is een gebouw energiezuinig en CO2-vriendelijk te maken. Daarom organiseren zij tijdens de DGBW een open huis en rondleiding in de circulaire en duurzame Kringloopwinkel Houten.

Meld uw activiteit aan
Mag uw activiteit in deze week niet ontbreken? Meld deze dan nu aan. Want ook uw bedrijf speelt een belangrijke rol in het toekomstbestendig maken van de gebouwde omgeving. U kunt meedoen met een eigen activiteit.

Dat kan van alles zijn, van een 'open huis' tot een themaborrel, van lezing tot rondleiding. Een online activiteit of het lanceren van een nieuw rapport over de energietransitie of circulariteit? U kunt zelf een activiteit organiseren of in samenwerking met andere organisaties. Kijk voor inspiratie naar het nieuws van DGBW 2018 (vorihg jaar).

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021