Nieuw congres: Gemeentelijke Vastgoeddag Zaanstad

Zaandam wil kwaliteit toevoegen en de stad mooier maken. In MAAK.Zaanstad werkt de gemeente samen met inwoners, organisaties, ondernemers en investeerders aan meer en betere woningen, verbindingen en voorzieningen. Want Zaanstad groeit. Daardoor is de druk op de Zaanse woningmarkt enorm. Er staan jaarlijks slechts 300 woningen te koop in deze stad van 155.000 inwoners.

Op 26 juni organiseert Vastgoedjournaal de Gemeentelijke Vastgoeddag Zaanstad. Klik hier voor het volledige programma.

Om door te groeien naar 200.000 inwoners in 2040 zijn 15.000 tot 20.000 nieuwbouwwoningen nodig. Langs de Zaan liggen prachtige plekken met veel kwaliteit en industrieel erfgoed – zeer geschikt voor woningbouw; in totaal dik 200 hectare. De transformatie van het Hembrugterrein en van het verouderde bedrijventerrein Achtersluispolder in een combinatie van wonen en werken, verbindt Zaanstad definitief met Amsterdam. De oude wijken Poelenburg en Kogerveld worden opgeknapt, en een bedrijventerrein achter Kogerveld getransformeerd.

Hoe de vele interessante ontwikkel- en investeringskansen in Zaanstad te verzilveren? De gemeente heeft nauwelijks grond. Ontwikkelaars, beleggers en corporaties moeten dus zelf posities verwerven. Door versnipperd eigendom is dat soms lastig. De gemeente wil de woningbouw graag versnellen, stelt zich heel coöperatief op, helpt vlot. Marktpartijen als AM, Bouwinvest, HSB en corporatie Parteon zijn enthousiast over de mogelijkheden. Ze hebben zich goed ingekocht. Hoor deze middag hoe zij de hobbels overwonnen hebben, en waarom. Luister hoe Zaanstad de uitdagingen die op haar afkomen samen met de vastgoedsector wil oplossen. En wat de sector van Zaanstad kan verwachten.


Klik hier voor het volledige programma en/of om u aan te melden.

Foto: Alexey Komarov [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons.
 

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedfinanciering