Retailers kunnen flink besparen op energiekosten

Retailers krijgen het steeds moeilijker. De bedreigingen vanuit de webwinkelsector hebben de laatste jaren bijgedragen aan diverse faillissementen van bekende namen zoals V&D, Kijkshop en recentelijk Intertoys.

Veel winkelketens bestaan nog steeds, maar zullen in de komende jaren op diverse manieren moeten besparen en op een innovatieve manier moeten concurreren tegen de webwinkels.

Voor bedrijven zijn de kosten voor energie na de huurkosten de hoogste kosten. De energiemarkt heeft sinds vorig jaar te maken met stijgende energietarieven voor zowel elektriciteit als gas.

Kosten laag houden
Daarnaast zijn inmiddels de energiebelastingen door de overheid verhoogd waardoor er al veel geschreven is over de hoge energiekosten die voor zowel bedrijven als consumenten gelden. Om deze kosten zo laag mogelijk te houden is het daarom belangrijk om te besparen op het verbruik. Al sinds jaren zijn er diverse manieren om besparingen te realiseren en onnodige energiekosten tegen te gaan.

Via diverse applicaties kan MAIN Energie haar klanten inzicht geven in hun energieverbruik. Deze dienstverlening biedt MAIN Energie kosteloos aan om haar klanten van de juiste data te voorzien. Vooral voor vastgoedbeheerders is dit interessant aangezien zij met één account meerdere aansluitingen kunnen vergelijken en benchmarken.

Hierdoor kunnen zij ook met concrete cijfers aantonen in welke mate de door hen beheerde panden scoren op het gebied van duurzaamheid, een trend die vanuit de overheid sinds dit jaar wordt gestimuleerd en steeds meer een verplicht karakter krijgt.

Eerlijke verdeling
Wanneer je een verhuurder bent en per huurder de werkelijke energiekosten wilt berekenen, dan is dit mogelijk met Energiescope. Zo help je huurders met een eerlijke verdeling van de energiekosten zodat zij alleen opdraaien voor de daadwerkelijk verbruikte energie. “

Dit is een bijdrage van Dennis Ostendorf, commercieel directeur bij MAIN Energie. Reacties


Laatste nieuws