Online veilingaanbieders reageren op uitspraken JLL

Vastgoed-Auctions en DTZ Zadelhoff, de enige twee partijen die naast Jones Lang LaSalle (JLL) online veilingen van commercieel vastgoed aanbieden, zijn het niet eens met de opvattingen van Marijn Snijders, chairman van JLL Nederland. Snijders deed zijn opvallende uitspraken over de markt van online veilingen in een uitgebreid interview met Vastgoedjournaal. Zo zei Snijders daarin ondermeer dat het online veilen van commercieel vastgoed een aparte specialisatie vergt en het verkopen daarvan niet thuishoort op een site waar ook faillissementspartijen worden geveild.

Ron Ruijs van Vastgoed-Auctions: "Samen met Vastgoed-Auctions.nl zijn op dit moment JLL en DTZ Zadelhoff de enige aanbieders van online commercieel onroerend goed veilingen, waarbij Vastgoed-Auctions.nl al sinds 2007 actief is met het online veilen. Het belangrijkste verschil tussen Vastgoed-Auctions.nl en de andere initiatieven is dat wij ons veilingplatform openstellen voor iedere professionele partij, dus elke vastgoedadviseur/makelaar kan de objecten van zijn opdrachtgevers ter veiling aanbieden. Dit geldt ook voor woningcorporaties, gemeenten, banken en projectontwikkelaars."

"Het online veilen biedt de markt inderdaad het maximale doelgroepbereik en prijsoptimalisatie, hierdoor zal het online veilen een enorme vlucht gaan nemen omdat het een perfecte aanvulling is op de traditionele verkoopmethode. Daarom vinden wij dat dit bereikbaar moet worden voor iedereen die zich professioneel met de verkoop van commercieel onroerend goed bezighoudt. Voor commercieel onroerend goed introduceren wij binnenkort een nieuw initiatief, hiermee wordt het voor de vastgoedadviseur/makelaar mogelijk om zowel openbare veilingen als besloten veilingen te organiseren. Binnen de besloten veiling is het mogelijk om online tenders te organiseren of te veilen bij opbod. Uiteraard kan de dataroom gevuld worden met alle voor de koper relevante informatie en is ons systeem optimaal beveiligd. Hiermee bieden wij de markt een volwaardig online veilingsysteem aan zonder forse investeringen, waarbij gebruik gemaakt kan worden van onze ervaring en kennis. Niet iedereen wil tenslotte zaken doen met Jones Lang LaSalle of DTZ Zadelhoff", aldus Ruijs.

Ook Cuno van Steenhoven, voorzitter van het Dagelijks Bestuur van DTZ Zadelhoff, vindt de opmerkingen van zijn concullega Snijders van Jones Lang LaSalle te kort door de bocht. DTZ Zadelhoff werkt voor haar online veilingen samen met BVA Auctions. Zo gelooft Snijders niet in het aanbieden van commercieel vastgoed tussen andersoortige kavelobjecten op internet. "Wil je als verkoper je kantoorgebouw of logistieke complex tussen oude auto's en faillissementspartijen aantreffen? Ik denk van niet. Marktpartijen willen niet worden geassocieerd met executieveilingen waar alleen koopjesjagers op afkomen", zo stelde Snijders in het interview met Vastgoedjournaal. Volgens Van Steenhoven is dat onzin: "Op onze site (www.veilingen.dtz.nl ) staan alleen de kavels met onroerend goed objecten. Er staat niets anders tussen. BVA Auctions, onze partner, is de grootste en meest ervaren partij op het terrein van online veilen. Particulieren en zakelijke partijen kunnen zowel per opbod als per afslag bieden op de kavels."

Lees ook het artikel met Marijn Snijders van JLL over onlineveilingen, klik HIER

Rogier Hentenaar

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022