Enorm kapitaal voor uitrol co-living concept in Europa en Amerika

Het van oorsprong Duitse co-living concept Quarters heeft $300 miljoen vergaard om de portefeuille in de Verenigde Staten uit te breiden. Moederbedrijf Medici Living Group en W5 Group, het family office van de Duitse belegger Ralph Winter, zijn overeengekomen hiervan in drie jaar 1.300 woonheden voor young professionals in de VS te realiseren.

Het nieuws volgt op de recente aankondiging van ruim €1 miljard voor de uitbreiding van de Europese portefeuille. 

'WeWork van co-living'
''Deze nieuwe ronde aan investeringen zet ons stevig aan de top van spelers op de Amerikaanse co-living markt'', reageert Gunther Schmidt, oprichter en CEO van Medici Living Group. ''Met meer dan 1,4 miljoen dollar voor Europese en Amerikaanse portefeuilleuitbreiding, zijn we goed op weg om de WeWork van co-living te worden in 2019.''

Er staan al Quarters-vestigingen in New York en Chicago. Met het nieuwe kapitaal wordt een uitrol beoogd in onder andere Washington, San Francisco, Los Angeles, Boston, Philadelphia, Denver, Austin, Seattle en Miami, naast nieuwe vestigingen in New York en Chicago. 

Ook Quarters in Nederland
In Europa zijn er al vestigingen in Berlijn en München. Beide steden krijgen in 2019 een tweede vestiging. In Frankfurt is een grote in aanbouw, die ook dit jaar de deuren opent. Ook in Nederland komen er Quarters-vestigingen. VJ sprak zeer recent met Fred Tromp, managing partner van de Nederlandse tak van Medici Living, over de uitrol van het Quarters-concept. ''Later dit jaar wordt de eerste vestiging geopend in Rotterdam. Het doel is om in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Groningen op korte termijn een vestiging te openen. Daarna wordt er verder gekeken'', vertelde Tromp.
 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022