Nieuw congres: Hoe krijgt u uw ontwikkeling Raad van State-proof?

Het omgevingsrecht staat niet stil. Nieuwe wetten volgen elkaar in hoog tempo op. Het doel van de wetgever is om een en ander makkelijker en transparanter te maken en daarmee projecten sneller van de grond te krijgen. Het tegendeel is helaas vaak het geval. 

Op 21 maart vindt dit congres plaats in Utrecht. Klik hier voor het volledige programma.

In de praktijk zien wij regelmatig dat mooie ontwikkelingen (onnodig) struikelen in de gerechtelijke procedure. Weebers Vastgoed Advocaten en Vastgoedjournaal bieden u graag handvatten om de veel voorkomende valkuilen te vermijden. Tijdens de expertsessie praten wij u in een middag bij over de meest in het oog springende jurisprudentie op het gebied van het omgevingsrecht. Hierbij gaan wij in op de voor de praktijk relevante uitspraken bij locatie- en gebiedsontwikkeling.

Ook zal er voldoende aandacht bestaan voor de nieuwe mogelijkheden die het ruimtelijke ordeningsrecht biedt om te experimenteren met (tijdelijke) afwijkingen van wet- en regelgeving en/of verderstrekkende eisen op te leggen, of juist te omzeilen. Het werken met open normen en brancheringseisen in het bestemmingsplan komt aan bod en er wordt ingegaan op de vragen hoe dat financieel te regelen. Wat mag je vastleggen in het exploitatieplan en wat kun je anterieur regelen? Hoe ga je om met leegstaand vastgoed dat een nieuwe bestemming verdient, of met monumenten? Welke procedure kun je hiervoor het beste doorlopen. Onze sprekers behandelen met u de tips & tricks en de strategische overwegingen.

Leer deze middag waar de juridische voetangels en klemmen bij een gebiedsontwikkeling zitten en hoe deze kunnen worden vermeden, waardoor uw ontwikkeling Raad van State-proof wordt. Deze middag wordt ingevuld aan de hand van sprekende voorbeelden uit de praktijk en aan de hand van recente jurisprudentie. Er is volop gelegenheid tot discussie met de sprekers en de andere deelnemers.

Klik hier voor het volledige programma en/of om u aan te melden.

Foto: Created by Freepik.
 



Reacties


Laatste nieuws