CRA Vastgoed koopt Clarissenklooster Eindhoven voor herontwikkeling

CRA Vastgoed koopt Clarissenklooster Eindhoven voor herontwikkeling

CRA Vastgoed, een VB Groep onderneming, heeft het rijksmonument Clarissenklooster aan de Sint Claralaan te Eindhoven, verworven van het Bisdom van ‘s-Hertogenbosch. Beide partijen tekenden daartoe een overeenkomst. De nieuwe bestemmingsmogelijkheden voor het klooster worden momenteel onderzocht.

Het voormalige klooster ligt in het Dommeldal tegen de Genneper parken. Het huidige gebouw werd in 1950 gebouwd op het voormalige Landgoed Rapelenburg. Het ligt tamelijk verborgen en wordt omsloten door een gracht en muur. Het kloostergebouw is vanaf de St. Claralaan te bereiken via een brug over de gracht en een eenvoudige poort in de ommuring.

“Wij zijn trots dat wij als Eindhovense onderneming dit prachtige stukje Eindhoven een nieuwe toekomst mogen geven. Hoe die toekomst eruit gaat zien is nog niet zeker. Verschillende mogelijkheden worden nu in kaart gebracht. De ideeën lopen uiteen, van een luxe boutique hotel tot bewoning. Naast behoud van het monument en haar culturele waarde, staat bij deze transformatie voorop dat de nieuwe bestemming een kwaliteitsimpuls geeft aan de huidige omgeving. Omwonenden worden dan ook betrokken bij het proces. Hun mening is belangrijk.” Aldus Stefan Swinkels, directeur CRA Vastgoed.

Bezoektip: kom ook naar ons evenement 'Herontwikkeling Religieus Erfgoed' op 31 januari. 

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special