Wie helpt: Foodformule Eazie streeft naar honderd Nederlandse vestigingen

Eazie opent binnenkort zijn eerste vestiging die puur op bezorging en afhalen is gericht. In totaal ziet de gezonde foodformule ruimte voor honderd locaties in Nederland, zegt directeur Rob Wolfs tegenover RetailTrends.

Bezorging is nu goed voor twintig procent van de totale omzet van twintig miljoen euro. Daarom zet de formule, naast de reguliere locaties met eat-in mogelijkheid, in op vestigingen die puur op bezorgen gericht zijn. Een eerste locatie daarvan gaat binnenkort open in Zoetermeer, waar ook al een reguliere vestiging is. “We hebben in het Stadshart een reguliere vestiging en daaromheen zetten we één of twee bezorglocaties neer, dat is strategie voor de komende periode”, zegt Wolfs.

Twee typen winkels
Eazie heeft zijn nu 21 locaties die zijn geconcentreerd rond de vier grote steden, maar breidt vanaf volgend jaar ook uit naar het oosten en zuiden van het land. De focus ligt daarbij in eerste instantie op de reguliere vestigingen, maar in vier à vijf jaar zullen de twee typen winkels naar elkaar toe schuiven in een fifty-fifty verhouding, verwacht Wolfs. “We kunnen doorgroeien naar zeker honderd locaties in Nederland, waarvan vijftig gewone en vijftig bezorgvestigingen.”

De franchiseketen ziet met name de grote steden in Nederland steeds voller raken met foodconcepten. Daarom verkent Eazie al voorzichtig het buitenland. “Duitsland zou een fantastische markt zijn, omdat ons soort formule daar nog niet is”, aldus Wolfs.

Tip: In het RetailRegister zoeken honderden retailers een locatie in Nederland. Kijk voor meer informatie over de te zoeken locaties in het RetailRegister.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022