Van Gool geridderd voor loopbaan en liefdadigheid

Vastgoedeconoom Peter van Gool is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding vandaag op de Universiteit van Amsterdam, waar hij bijzonder hoogleraar is, uitgereikt door loco-burgemeester Udo Kock.

Hij wordt geëerd omdat hij zich lange tijd heeft ingespannen voor de samenleving door diverse (vrijwillige) functies te combineren. Zo is hij naast zijn werk als wetenschapper, penningmeester van een stichting die blinde mensen ter zijde staat.

Achtergrond
In 1993 nam Van Gool het initiatief tot het schrijven van een handboek over de vastgoedeconomie waarvoor hij ook de meeste hoofdstukken voor zijn rekening nam. Het is een standaardboek voor de sector geworden. Daarbij heeft hij zich ruim 25 jaar ingezet door bij verschillende organisaties te onderwijzen, onderzoek te doen en artikelen te schrijven. Bij de Amsterdam School of Real Estate was hij docent, fellow en voorzitter van de examencommissie.

Sinds 2009 is hij onbezoldigd bestuurslid bij de Stichting Vastgoeddata StiVAD. Deze non-profit organisatie, waartoe hij het initiatief nam, richt zich op meer transparantie en betere waarderingen in de vastgoedmarkt.

Sinds 2003 is Van Gool vrijwilliger voor de Stichting Blinden-Penning & Stichting tot Werkverschaffing aan Hulpbehoevende Blinden. Hij is sinds 1998 werkzaam as Hoofd Onroerend goed bij SPF Beheer b.v. SPF beheer b.v. gaat onder andere over het Spoorwegpensioenfonds en het Pensioenfonds openbaar vervoer.



Reacties


Laatste nieuws