NeVaCon - Let’s Move: meltingpot van beleving, inspiratie en kennisdelen

De huidige technologische en klimatologische ontwikkelingen veranderen de samenleving fundamenteel. Ook de vastgoedsector ontkomt niet aan digitalisering, informatisering, artificial intelligence én verduurzaming. Maar in een circulaire en door 0’tjes en 1’tjes gestuurde economie blijft er plek voor makelaars, taxateurs, verhuurbemiddelaars en andere vastgoeddeskundigen die hun vak verstaan en er meerwaarde aan weten te geven. In plaats van deze veranderingen als bedreiging te zien, kun je ook meebewegen. Sterker nog, kun je voorop lopen. Vrijdag 22 juni wil VBO Makelaar - samen met mediapartners Vastgoedjournaal en Grondmarkt - vastgoedexperts daartoe inspireren tijdens NeVaCon, het Nederlands Vastgoed Congres.

NeVaCon 2018 draait daarom niet alleen om netwerken en kennis vergaren over nieuwe vastgoedtrends. Het draait om ervaren en doen. Ervaren wat bijvoorbeeld blockchain in vastgoed kan betekenen. Of, hoe duurzaamheid in nieuwe verdienmodellen kan worden omgezet. Test of het kantoor nu echt volledig AVG-proof is. Energiezuinige woningen die van het gas losmoeten en circulair en klimaatadaptief bouwen vragen om nieuwe kennis en inzichten. Én om een cultuuromslag, ook bij de consument.

Klantreis
Uiteindelijk draait het allemaal om die consument, de klant. Hoe bereik je de klant? Hoe gebruik je vervolgens de kennis en een zakelijke instelling om met empathisch vermogen de klant te begeleiden naar de juiste, duurzame woning of werkomgeving. Tijdens NeVaCon 2018 staan we uitgebreid stil bij onder andere marketing, social media, storytelling, upselling en klantreizen.

Met al die technologische ontwikkelingen en al die verworven data krijgen we steeds meer inzicht in de gehele klantreis. Waar heeft de klant wanneer behoefte aan? Ook de neurowetenschap verschaft ons nieuwe inzichten; hoe wordt informatie in het brein vertaald naar waarde en motivatie? Met behulp van hersenscanners wordt duidelijk hoe mensen keuzes maken en hoe deze keuzes effectief worden beïnvloed. Tijdens de sessie Neuromarketing vertelt dr. Roeland Dietvorst hoe je overtuigend kunt communiceren.

Niet alleen zenden
Kopers moeten in de huidige woningmarkt snel keuzes maken. Een verkopersmarkt brengt een geheel eigen mores met zich mee, ook voor makelaars en taxateurs. De huidige vastgoedmarkt en de technologische uitdagingen waarvoor de vastgoedexpert staat, hebben ons geïnspireerd tot een geheel nieuwe congresvorm. Het wordt een beetje een festival. Natuurlijk wordt er weer veel informatie gedeeld.

Maar het is niet alleen maar zenden. In de workshops en de paneldiscussie met onze stakeholders rekenen we op actieve participatie vanuit het publiek. Wie heeft er een mening over de bouwkundige keuring, de rol van de makelaar en de nieuwbouwmarkt? Iemand die daar in ieder geval een mening over heeft, is hoogleraar Peter Boelhouwer. Ook in zijn sessie Ontwikkelingen op de woningmarkt gaat hij zeker in op de nieuwbouwproblematiek.

Mediapartners Grondmarkt en Vastgoedjournaal
Maar het gaat tijdens NeVaCon 2018 niet alleen om de woningmarkt. Ook de vastgoedexperts in bedrijfsmatig en agrarisch vastgoed komen aan hun trekken. Zo organiseert onze mediapartner Grondmarkt sessies over het Digitale tijdperk voor agrariërs en de Financiering van agrarische gronden. Mediapartner Vastgoedjournaal organiseert sessies over De toekomst van ontwikkelfinanciering en de buy-to-let markt. Bovendien rekenen we op een zeer gezellige afsluitende borrel van Vastgoedjournaal, zoals we die van hen in de Vastgoedclub gewend zijn.

Vertalen naar de praktijk
Kortom, een nieuwe congresvorm in een uitdagende markt vol innovaties. Met ruim 25 deelsessies, workshops, Q&A’s, een paneldiscussie en voldoende netwerkmomenten stel je jouw programma samen. Zo hopen we een interactieve belevenis aan te bieden die door dreunt in de dagelijkse praktijk. Als we de bezoekers een middag lang kunnen inspireren tot innovatief ondernemerschap, dan is onze missie geslaagd.

Aanmelden kan via de website van NeVaCon. Tot 22 juni in de Midden Nederland Hallen in Barneveld!

Hans van der Ploeg RAE RT is directeur brancheorganisatie VBO MakelaarReacties


Laatste nieuws