VBO Makelaar slaat nieuwe weg in met NeVaCon

Op vrijdag 22 juni vindt in de Midden Nederland Hallen in Barneveld het Nederlands Vastgoed Congres (NeVaCon) plaats met het thema ‘Let’s Move’.

Duurzaamheid, informatisering, digitalisering, robotisering, neuromarketing; de samenleving en het vak van de makelaar en taxateur veranderen fundamenteel. Reden voor brancheorganisatie VBO Makelaar om voor de congreseditie NeVaCon 2018 voor een geheel andere vorm te kiezen en de samenwerking aan te gaan met mediapartners Vastgoedjournaal en Grondmarkt.

Participatie en informatie
In negen ruimtes worden 25 sessies, presentaties, korte workshops, een paneldiscussie en zes Q&A’s aangeboden. Makelaars, taxateurs, stakeholders en geïnteresseerden in vastgoed stellen een eigen middagprogramma samen met netwerkmomenten en participatie- en informatiesessies over vastgoedtrends.

Ruim aanbod
Er is een breed scala aan inspirerende en interactieve sessies; van 'marketing voor makelaars', '(online) klantreis', 'einde van de CV-ketel, wat nu?', 'monumentenzorg' tot 'de juridische spreekplicht'. Op het grote podium vertelt neurowetenschapper Roeland Dietvorst in zijn sessie 'neuromarketing' hoe mensen keuzes maken en hoe deze keuzes kunnen worden beïnvloed. In de Deloitte-sessie 'circulaire economie' wordt besproken hoe energiezuinige woningen, verduurzaming en klimaatveranderingen tot innovatie en nieuwe kansen en verdienmodellen leidt.

Voor de specialisten in zakelijk vastgoed zijn de sessies 'online strategie', 'financiering van agrarische gronden' en 'alternatieve vastgoedfinanciering' opgezet. Bezoekers kunnen participeren in de paneldiscussie 'vastgoed en makelaardij'. Daarin ontbreekt de discussie over nieuwbouw uiteraard niet. Tweede Kamerleden en marktdeskundigen delen daarnaast hun mening over de bouwkundige keuring, de bescherming die het de koper biedt en de rol van de makelaar. Is de makelaar de marktmeester van de woningmarkt?

Dagvoorzitter van het congres is trendverkenner Wim van Rooijen (Fountainheads). De media is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn.

Programma NeVaCon 2018 – Let’s Move met o.a.:
12.00 tot 13.00 uur
– Lunch
13.00 tot 13.30 uur – Kick Off
13.45 tot 14.45 uur – Paneldiscussie Vastgoed en Makelaardij
14.00 tot 14.35 uur – Neuromarketing, Roeland Dietvorst (Alpha One)
15.00 tot 15.35 uur – Blockchain in Vastgoed, Esther Dekker (Dominium)
15.25 tot 15.55 uur – Ontwikkelingen Ned. Woningmarkt, Peter Boelhouwer (OTB TU Delft)
16:00 tot 16:30 uur – Alternatieve vastgoedfinanciering, Arnold van Hengstum (DCMF) & Jeroen Bakker (Domivest) - powered by Vastgoedjournaal
16.45 tot 17.00 uur – Afsluiting
17.00 tot 19.30 uur – Afsluitende borrel Vastgoedclub - powered by Vastgoedjournaal


Adresgegevens congreslocatie: Midden Nederland Hallen, Thorbeckelaan 123, 3771 ED Barneveld, tel: 088-0001554. Voor meer informatie over het congres en aanmelding, klik hier.
 

Reacties