‘Gemeenten bang dat woningbeleggers met de uitpondwinst vandoor gaan’

Nederlandse gemeenten zijn er zich van bewust dat er veel meer middenhuurwoningen moeten komen. Zo willen ze vaker de nieuwe bestemmingsplancategorie gebruiken en een verplicht aandeel middenhuur in de woonprogrammering opnemen. Dat blijkt uit nieuw Stec-onderzoek.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties

René Hogenboom

Het is werkelijk ongelooflijk om kennis te nemen van de onderzoeksresultaten van Stec en vooral te moeten vernemen dat gemeenten niet of onvoldoende bekend zijn met institutionele beleggers en vrezen dat beleggers d.m.v. uitponden oneigenlijke winsten zouden pakken. Alsof ze onder een steen leven en alleen maar zijn afgestemd op hun lokale netwerk met o.a. de corporatie. Ik zou zeggen gooi de ramen eens open en neem kennis van de IVBN publicaties over middenhuur en de ledenlijst van IVBN.

Beleggersgeld zoekt geschikte locaties voor vrije sector huur; omgekeerd bidbook (Juli 2015)
https://www.ivbn.nl/viewer/file.aspx?FileInfoID=867

Factsheet: Middenhuur en institutionele woningbeleggers (Januari 2018)
https://www.ivbn.nl/viewer/file.aspx?FileInfoID=1097

Geplaatst op 23 februari 2018 om 12:17



Laatste nieuws