4 politiebureaus onder de veilinghamer!

4 politiebureaus onder de veilinghamer!

Altijd al een politiebureau in bezit willen hebben? Op dinsdag 2 juli worden er vier politiebureaus online geveild, gelegen in Nijmegen, Hoensbroek, Roden en Haarlem. Vanaf 10:00 uur is het mogelijk om een online bieding uit te brengen. Namens de Politie begeleidt MVGM Bedrijfsmakelaars de verkopen, welke worden geveild door Vastgoedveiling.nl.

Online verkoop
Door het inzetten van een online verkoop zorgt de Politie voor een transparante prijsvorming van aangeboden politiebureaus om zo te voldoen aan de uitspraak van de Hoge Raad in het Didam-arrest. Hierin is bepaald dat de overheid gelijke kansen moet bieden bij de verkoop van hun onroerende zaken. De politie loopt hierin voorop binnen het overheidsorgaan.

Deze manier van online verkopen is inmiddels beleid geworden binnen het verkoopapparaat van de Politie. Ruim vijfenzeventig (voormalig) politiebureaus zijn op deze transparante manier al van eigenaar verwisseld. Voorheen werd dit geveild op het platform van BVA Auctions, echter zijn alle vastgoed-veilingactiviteiten overgegaan naar Vastgoedveiling.nl.

Richard Dieteren, directeur bij Vastgoed Veiling geeft toelichting. “Er verandert eigenlijk helemaal niets met deze transitie, behalve dat koper en verkoper een modern platform ter beschikking krijgen dat helemaal voldoet aan de hedendaagse eisen. Ons kantoor blijft hetzelfde en ook het veilingteam is intact gebleven. Met ons vernieuwde platform kunnen wij ons helemaal aanpassen aan de wensen van onze verkopers waarbij de informatievoorziening en het gebruiksgemak voor kopers ook nog eens is toegenomen. Zeker in trajecten waarin maximale transparantie gewenst is heeft dit grote voordelen.”

4 politiebureaus

De aangeboden politiebureaus liggen in Nijmegen, Hoensbroek, Roden en Haarlem en worden allemaal leeg opgeleverd. De gezamenlijke bvo is ruim 3.500m², waarbij de ruimtes variëren van kantoren tot aan onderkelderde ruimtes. Richard Dieteren verwacht grote interesse voor de objecten welke het veilinghuis aanbiedt. “De locaties waar de politiebureaus zich bevinden zijn vaak erg centraal gelegen, dicht bij de stadskern. Dit maakt het een interessante aankoop aangezien er vaak diverse herontwikkelingsmogelijkheden mogelijk zijn. Denk hierbij aan kantoren en bedrijfsruimtes, maar ook invulling met maatschappelijk oogpunt. Het is echter aan de nieuwe eigenaar om deze mogelijkheden verder te bekijken en uit te voeren.”

Geïnteresseerden kunnen alle 4 de voormalige politiebureaus bezichtigen. Bezichtigingen vinden uitsluitend op afspraak plaats op vaste dagen. Het aanmelden voor een bezichtiging kan via de website en gaat digitaal.

Veilingprocedure

Het is mogelijk om tot en met 1 juli een onderhands bod uit te brengen bij de projectnotaris, Nysingh Notarissen. Op 2 juli vanaf 10:00 uur start de online verkoop waarbij geïnteresseerden de mogelijkheid hebben om een bod te plaatsen via de website. Voordat een online bod kan worden uitgebracht dient een bieder te zijn gelegaliseerd. De onderhandse biedingen blijven onder de notaris en worden pas de dag na de veiling geopend en gedeeld met de politie. Hierdoor kan een onderhandse bieder meebieden in de veiling, wanneer zijn bod wordt overtroffen. Op deze manier wordt het proces optimaal gewaarborgd. Meer informatie hierover is terug te vinden op de website van Vastgoed Veiling.

Over Vastgoedveiling.nl
Vastgoedveiling.nl is een toonaangevend platform voor online vastgoedveilingen en onderdeel van Troostwijk Auctions. Met ruim tien jaar ervaring en expertise in de vastgoedveilingindustrie heeft Vastgoedveiling.nl het biederspubliek weten te bereiken en veilingprocessen gestandaardiseerd en geoptimaliseerd. Het platform biedt een breed scala aan vastgoedobjecten en een gebruiksvriendelijke interface om veilig en gemakkelijk deel te nemen aan veilingen.

Hoofdfoto: HaarlemReacties


Laatste nieuws