Geld lenen om je eigen makelaarsbedrijf op te starten

Veel mensen hebben een droom om hun eigen bedrijf op te starten. Ze zijn hun huidige baan beu en het lijkt ze leuk voor zichzelf te beginnen. Uiteraard is het heel moeilijk om zo’n stap te nemen. Vaak zijn er namelijk kinderen, een hypotheek en nog andere zaken die het belemmeren om grote risico's te nemen.

Het is dus van belang dat het bedrijf succesvol wordt. Toch is het al moedig om deze eerste stap te nemen om een bedrijf te beginnen, maar daarmee ben je er nog niet. Er zijn namelijk nog andere zaken waar rekening mee moet worden gehouden. Zoals: hoe financier je alles? In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheid om geld te lenen om je eigen makelaarsbedrijf op te starten.

Geld lenen voor je bedrijf
Een van de meest bekende manieren om geld te lenen is via de bank. Dit is het meest logische om te doen, maar het is niet zo makkelijk. Voor kleine bedragen die je nodig hebt, zal de bank met liefde willen lenen. Maar wanneer er echt grote bedragen komen kijken vereisen ze wel een zekere garantie. En deze garantie is juist moeilijk te leveren als starter. Want je begint aan een nieuw avontuur en weet zelf ook nog niet waar je aan toe bent. Als gevestigd bedrijf is geld lenen veel makkelijker. Zeker in onze huidige tijd is het lastig om geld te lenen op deze wijze. Gelukkig zijn er nog andere manieren.

Online geld lenen
In ons huidige internettijdperk is het ook mogelijk om online geld te lenen voor de start van je makelaarsbedrijf. Hoewel dit wellicht enigszins malafide klinkt is dit tegenwoordig niet het geval. Drie grote internationale partijen waarbij je online een lening kunt aanvragen zijn FundingCircle.com, B2Businesslening.com en Spotcap.com.

Er zijn veel grote investeerders die zich achter dergelijke bedrijven scharen. Daardoor hebben ze veel geld en durven ze ook grote bedragen uit te lenen zonder een bepaald risico. Zelfs banken geven dit vaak als alternatief als zij het risico te groot vinden.

Andere manieren
Ook zijn er nog andere manieren. Een populaire manier is crowdfunding. Hiermee laat je 'gewone' mensen het geld financieren. Het nadeel is dat dit moeilijk te regelen is en het van groot belang is wat voor soort bedrijf je hebt. Er speelt namelijk een gunfactor mee. Als jij een idealistisch bedrijf hebt zal het gemakkelijker zijn om het geld bij elkaar te krijgen dan wanneer dit niet het geval is. Dit zal voor een makelaarsbedrijf dus waarschijnlijk niet heel gemakkelijk zijn.

Een andere goede manier is om met (rijke) investeerders te werken. Dit zijn mensen die toekomst zien in je bedrijf en een gedeelte hiervan willen sponsoren. Op die manier pikken zij ook een graantje mee als het bedrijf succesvol blijkt.

Het voordeel is dat je niet te maken hebt met hoge rentes, zoals bij de bank. Het werken met investeerders is dus een manier voor een risicovrij alternatief. Maar ook dit is veel lastiger te regelen dan een lening via een bank of online website. Het hebben van goede connecties is van groot belang bij deze financieringsmogelijkheid.

Een artikel van Pricewise.nl

Reacties