UPDATE: Nu met alle facts over grootste vastgoedovername ooit

De Frans/Nederlandse winkelbelegger Unibail-Rodamco neemt haar Amerikaanse branchegenoot Westfield over voor maar liefst $24,7 miljard (circa €21 miljard). Hierdoor ontstaat een nieuwe combinatie met een gezamenlijke vastgoedwaarde van €61,1 miljard. Van de overnemer ontvingen we een zeer interessante factsheet met veel feitjes en weetjes over de nieuwe combinatie. 

UPDATE 15/12 nu met factsheet, klik HIER. Op de grote foto is Westfield Stratford City winkelcentrum afgebeeld. Dit centrum in het VK heeft jaarlijks het grootste aantal bezoekers: 46 miljoen.

De aandeelhouders van Westfield worden uitbetaald in aandelen Unibail en krijgen de tegenwaarde van $7,55 per aandeel Westfield wat een premie op de laatste koers behelst van 17,8%.

€12,3 miljard in de pijplijn
De combinatie zal dan 104 grote winkelcentra bezitten die jaarlijks zo'n 1,2 miljard bezoekers trekken. 56 van de 104 locaties zijn zogenaamde flagship shopping destinations en zijn goed voor 84% van de totaalwaarde van verhandelde goederen. Na de overname zal de winkelbelegger actief zijn in 27 grote retailmarkten waaronder Nederland Frankrijk, het VK en de VS. Daarnaast heeft Unibail-Rodamco na de overname een ontwikkelingspijplijn ter waarde van €12,3 miljard, met projecten in onder andere Londen, Milaan, Hamburg, Brussel, Parijs, San Jose en Lyon.

Nieuwe CEO
De topman van Unibail, Christopher Cuvillier wordt de nieuwe CEO van de combinatie. Colin Dyer van Westfield komt aan het hoofd van de raad van commissarissen. Ook wordt er een nieuwe adviesraad in het leven geroepen, die wordt voorgezeten door Frank Lowy. 

Newco
In Nederland richt Unibail-Rodamco een nieuwe fiscale beleggingsinstelling op die Newco zal heten. De REIT overziet alle verdere investeringen in Nederland en bevat de Amerikaanse poot van Westfield. Jaap Tonckens zal lid worden van de raad van commissarissen van Newco, voorgezeten door Christophe Cuvillier. 

U kunt deze deal delen via social media met de knoppen onder het artikel.

Bezoektip: Dag van het Vastgoedbeleggen 2018 op 16 januari.

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedbeslissers 2021