16 jan 12:00 uur

Dag van het Vastgoedbeleggen 2018

Novotel Amsterdam City, Europaboulevard 10, Amsterdam

Wat kunt u verwachten?

Hoe krijg je het hoogste rendement op je vastgoedbeleggingen? Twee belangrijke aspecten worden deze middag besproken: de kunst van het aankopen, en de kunst van het verkopen (of juist niet verkopen). Waar koop je aan, wanneer, wat is kansrijk? Hoe bepaal je het beste moment van verkopen? Tegen welke prijs? Stijgt de waarde als je wacht? Welke rol speelt het beleggingsdoel en -horizon hierbij? Welke rol speelt de psychologie (verleiding, overtuiging, marketing) van koper en verkoper? Hoe om te gaan met het geringe aanbod in de overspannen woningmarkt in met name de Randstad? Met de in sommige grote steden aantrekkende kantorenmarkt? Met de grote winkelleegstand in veel kleine en middelgrote steden? Wat zijn de succesfactoren en valkuilen?

Ontmoet op deze Dag van het Vastgoedbeleggen vooraanstaande sprekers, experts en tal van kopers en verkopers van vastgoedobjecten.

Organisatie: Vastgoedjournaal in samenwerking met Vastgoed Belang 

Locatie

Novotel Amsterdam City, Europaboulevard 10, Amsterdam

Hoofdprogramma en sprekers

12.00 Inlooplunch + netwerken op het vastgoedbeleggingsplein

13.00 Inleiding door middagvoorzitter Karin Laglas, Voorzitter directieraad Ymere, oud-decaan Faculteit Bouwkunde TU Delft en oud-directeur Rodamco.

 

 

 

 

13.15 Henk Jagersma, Oud-CEO Syntrus Achmea Real Estate & Finance (belegd vermogen in vastgoed en hypotheken € 18 miljard), over beleggingsstrategieën.

  • Hoe kom je tot een goede beleggingsstrategie?
  • Wat zijn goede vastgoedproducten om in te beleggen? Waar vind je ze?
  • Wanneer is het verstandig om belegging te verkopen? Of is (bijna) nooit verkopen nog beter?

13.45 De kunst van het aankopen

Waar wel aan te kopen, waar niet? In Amsterdam wel, bijvoorbeeld in Uden niet? Of juist andersom? Hoe koop je objecten aan zonder een ander op hetzelfde idee te brengen en dus de prijs zo laag mogelijk te houden? Welke asset-categorie wel, welke niet? Welke asset-categorieën worden bij de huidige schaarste aan goede objecten door veel beleggers toch over het hoofd gezien? Koop je om te transformeren of om door te exploiteren?

Scherpe ondervraging over deze onderwerpen op het podium door de middagvoorzitter:

Geoff de Booij, General Manager / Head of Real Estate Management Netherlands Deka Immobilien, is met een portefeuille van bijna 2,5 miljard euro de grootste buitenlandse vastgoedbelegger in Nederland.

 

 

 

Jaap Gillis, CEO Bouwfonds Investment Management, belegt voor institutionele beleggers in een breed scala: woningen, commercieel vastgoed, parkeergarages en communicatie-infrastructuur.

 

 

 

Jordy Kleemans, Head of Research & Consultancy bij internationale vastgoedadviseur Savills, wijst op de geringe aandacht voor de € 450 miljard aan MKB-vastgoed dat op beleggers wacht en nu veelal nog in handen van de ondernemingen is. Deze enorme vastgoedvoorraad is deels best courant.

 

 

Monique Maarsen, Algemeen Directeur Maarsen Groep, een onafhankelijke vastgoedinvesteerder en ontwikkelaar van commercieel vastgoed en appartementen.

 

 

 

14.35 Pauze

15.05 De kunst van het verkopen (of juist niet verkopen)

Hoe bepaal je het beste moment om te verkopen? Tegen welke prijs zet je het in de markt, en hoe kom je tot die prijs? Wie is er in de markt? Heel grote partijen, hele kleintjes? Buitenlandse? Wat is een optimale verkoopstrategie? Waarom is verkoopsucces geen eenduidig begrip, maar een complex samenspel van vraagprijs, verkoopsnelheid, informatie-asymmetrie en liquiditeit? Welke rol speelt de psychologie (verleiding, overtuiging, marketing) van koper en verkoper? Hoe komt een koper er achter of er voor hem of haar een interessant object bij zit? Hoe komt een koper er tussen?

Scherpe ondervraging over deze onderwerpen op het podium door de middagvoorzitter:

Alphons Spaninks, Directeur VastgoedStienstra, een van de grootste particuliere vastgoedondernemers in Nederland en vijf keer uitgeroepen tot ‘Beste particuliere verhuurder van Nederland’. Stienstra verhuurt en verkoopt woningen in heel Nederland.

 

 

 

Roel van de Bilt, directeur Rabobank Real Estate Finance, heeft ervaring met het management van non-performing leningportefeuilles. Afwikkeling kan een onderdeel van het management zijn.

 

 

 

 

Paul Delbeek, Hoofd sectie Verkoop Rijksvastgoedbedrijf. De verkoopportefeuille bestaat nu uit zo’n 1.000 dossiers, er zijn ruim 100 personen bij de verkoop betrokken. Jaarlijks wordt voor ruim € 100 miljoen aan vastgoed verkocht.

 

 

 

Feike Siewertsz van Reesema, Directeur Siewertsz Beleggingen en strategisch partner van Aventicum Capital Management, een van de omvangrijkste buitenlandse vastgoedbeleggers binnen Nederland. Koopt en verkoopt voortdurend.

 

 

15.55 Conclusies en afsluiting door de middagvoorzitter

16.05 Netwerkborrel op het Vastgoedbeleggingsplein

Aanmelden?

Stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. ''Dag van het Vastgoedbeleggen 2018'. Vergeet niet uw contactgevens te vermelden. De kosten voor deze dag bedragen 295 euro excl. BTW. 

Lees hier onze algemene voorwaarden
 

Aanmelden

Hierbij meld ik mij aan voor:

Dag van het Vastgoedbeleggen 2018 op 16-01-18:

Aanmelden Stuur ons een e-mail Bel: 023-743 49 09