CBRE: 'In 2017 meer beleggingen in zorgvastgoed dan ooit tevoren' + Download rapport

In het eerste halfjaar van 2017 hebben beleggers circa €233 miljoen in Nederlands zorgvastgoed geïnvesteerd. Circa 73% van het beleggingsvolume werd geïnvesteerd in seniorenhuisvesting (extramuraal, intramuraal en particuliere woonzorg).

De cijfers over de laatste ontwikkelingen in de zorgvastgoedmarkt zijn door vastgoedadviseur CBRE inzichtelijk gemaakt in het rapport Trends Nederlands Zorgvastgoed. Zo verwacht CBRE dat er in 2017 meer zorgvastgoed door beleggers gekocht wordt dan ooit tevoren. Hierdoor zal het record van €465 miljoen in 2016 worden overtroffen.

Slimme constructies
"Steeds meer zorgexploitanten besluiten om het vastgoed waarin zij hun zorg leveren te verkopen,’’ vertelt Jeroen Hermus, Director Healthcare bij CBRE. ‘’Hierdoor komen liquiditeiten vrij, worden vastgoedrisico’s verkleind en kunnen zij zich langjarig blijven focussen op het leveren van goede zorg. Dergelijke transacties vinden steeds vaker plaats in nauwe samenwerking tussen zorgexploitanten en beleggers. Door slimme constructies toe te passen kan de zorgexploitant langjarig betrokkenheid houden in het complex en hier de zorg blijven leveren. De belegger investeert vaak in verbetering en verduurzaming van het complex."

Beleggingsvolume
Van het totale beleggingsvolume in het eerste halfjaar van 2017 is circa 35% aangekocht door beleggers uit België of entiteiten van beleggers uit België. Circa 28% van het beleggingsvolume werd geïnvesteerd in zorgvastgoed in Noord-Brabant, ongeveer 17% in Utrecht en 16% in Gelderland. De overige 39% werd geïnvesteerd in de overige provincies. CBRE noteerde 43 zorgtransacties met een gemiddeld volume per transactie van circa €5,4 miljoen. Ongeveer de helft (49%) van het totale beleggingsvolume is verkocht door zorgexploitanten. De transacties tussen woningcorporaties en zorgexploitant zijn niet meegenomen in de beleggingscijfers.

Download hier het hele rapport over trends in het Nederlandse zorgvastgoed (negen pagina's).

Bezoektips die aansluiten bij dit onderwerp!
21 september: Senior & Wonen: Toekomstbestendig wonen voor senioren
31 oktober: Business Meeting: Innovaties in ouderenzorg(vastgoed)

Foto: Created by Snowing - Freepik.com.



Reacties


Laatste nieuws