Van Wijnen introduceert eigen Virtual Reality app

Je nieuwe woning die nog gebouwd moet worden alvast bekijken alsof hij al woonklaar is. Klanten en relaties van Van Wijnen hebben vanaf vandaag dat voorrecht. De bouwer en ontwikkelaar introduceert een eigen Virtual Reality App die samen met Smart2VR is ontwikkeld.

Met deze applicatie kunnen we onze klanten nog beter mee nemen in het vooraf beleven van hun woning. De voorpret is immers net zo belangrijk als het uiteindelijke woongenot,’ aldus Van Wijnen directeur Hilbrand Katsma. ‘Naast het verhogen van de klantbeleving maken we gebruik van Virtual Reality voor het optimaliseren van het bouwproces. Doordat we het hele proces in 3D kunnen visualiseren, besparen we flink op de kosten, wat ook weer ten goede komt aan onze klanten.’

BIM-modellen
Bij alle bouwprojecten van Van Wijnen, of het om particuliere woningen gaat of utiliteitsbouw, wordt al geruime tijd gebruik gemaakt van BIM-modellen. In dit Bouw Informatie Model wordt alle informatie over een bouwwerk bijeen gebracht. De voordelen hiervan zijn groot: doordat alle betrokken bouwpartners vooraf weten wat de inhoud en het proces is van een project, wordt beter samengewerkt en worden zogenaamde faalkosten flink teruggebracht.

Deze BIM-modellen hebben de deuren geopend naar de toepassingen van een andere techniek: Virtual Reality (VR). Het gebouw in een BIM-model wordt nu vertaald naar een VR-ervaring en dat schept weer veel nieuwe mogelijkheden. Uitvoerders kunnen nu letterlijk een blik op de virtuele bouwplaats werpen en beter anticiperen op de concrete aanpak van hun project. Maar ook de eindgebruiker heeft hier baat bij. Wie vooraf een virtueel rondje door de toekomstige woning, kantoor, school of recreatiewoning loopt, ziet het hele eindresultaat al voor zich en dat is wel zo’n geruststellend idee.

Voorkomen
Het past bovendien bij de beleving die Van Wijnen haar klanten wil schenken en het voorkomt misverstanden omdat verwachtingen van tevoren duidelijk worden gemanaged. Maar ook de eindgebruiker heeft hier baat bij. Wie vooraf een virtueel rondje door de toekomstige woning, kantoor, school of recreatiehuis loopt, ziet het hele eindresultaat al voor zich en dat is wel zo’n geruststellend idee. Het past bovendien bij de beleving die Van Wijnen haar klanten wil schenken en het voorkomt misverstanden omdat verwachtingen van tevoren duidelijk worden gemanaged. In de VR-app zijn inmiddels al een aanzienlijk aantal projecten te bekijken en dit aantal zal de komende maanden verder worden uitgebreid.

Downloaden
Normaal gesproken is een VR-ervaring mogelijk met krachtige computers en speciale brillen maar met de nieuwe VR-app kunnen projecten met een simpele cardboard ook eenvoudig op elke smartphone worden bekeken.

Ga dan naar de Google Play store of App-store en ervaar het zelf door de gratis Van Wijnen VR-app te downloaden.

Reacties
Dossier Virtual Reality