ERA Contour en BPD maken nieuw plan ‘The Hudsons’ voor Bospolder in Rotterdam

De Gemeente Rotterdam kiest voor ontwikkelcombinatie van TBI-onderneming ERA Contour en BPD Ontwikkeling die, samen met Jeroen Schipper Architecten, CULD en A2Studio, de komende jaren 142 gezinswoningen op de braakliggende kavels aan de voet van het Dakpark gaan realiseren.

Dit project ‘The Hudsons’ wordt het laatste puzzelstuk voor de voltooiing van de herstructurering in Bospolder.

Door koopwoningen toe te voegen aan het bestaande woningaanbod, die op dit moment voor zo’n 90% bestaat uit appartementen in de huursector, krijgt de wijk Bospolder meer variëteit. ‘The Hudsons’ biedt ruimte aan 118 eengezinswoningen en 24 appartementen.
'Open' structuur
‘The Hudsons’ bevindt zich te midden van het rauwe Vierhavengebied, historisch Delfshaven en het multiculturele Bospolder. Het werkt als een verbindend element tussen het Dakpark en Bospolder. Omdat de partijen een meer open structuur willen maken die past bij de stedenbouwkundige opzet van Bospolder, worden de twee bouwkavels verdeeld in vijf bouwblokken. Deze zijn zodanig vormgegeven dat het aan de kant van de wijk aansluit op de 19e-eeuwse, overwegend bakstenen architectuur en richting het Dakpark lichter wordt en de gevelstructuur opent.

Naar verwachting kunnen geïnteresseerden vanaf september 2018 een woning kopen in ‘The Hudsons’. De prognose is om vervolgens in januari 2019 te starten met de bouw.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedbeleggingen