Vastgoedsector kan nu eigen Virtual Reality Apps maken

Dankzij startup Smart2VR heeft de vastgoedsector een heel handig hulpmiddel erbij. “Smart2VR is het platform voor het zelf bouwen van mobiele Virtual Reality apps. Met dit platform kun je eenvoudig, snel en goedkoop gepersonaliseerde Virtual Reality apps maken en zelf beheren!", zegt CEO Sander Martinec van Smart2VR in VJ.

Holland PropTech interviewde Sander Martinec van Smart2VR over zijn startup.

Welk probleem los jij op?
"Met Smart2VR maken wij Virtual Reality betaalbaar en heb je geen technische kennis nodig.".

Hoe ben je op het idee gekomen?
"
Door de introductie van de Oculus Rift, dat is Een VR Bril welke met draden aan een computer verbonden moet zijn. Onze ambitie was om Virtual Reality zonder draden te ontwikkelen. Toen wij een werkend prototype op een smartphone ontwikkeld hadden introduceerde Google de 'Cardboard'. Een fantastisch moment! Echter op dat moment waren de ontwikkelkosten voor een VR applicatie te hoog en daarom hebben wij besloten een Self Service Virtual Reality Platform te ontwikkelen.Zonder technische kennis en 24 uur beschikbaar om je eigen VR te maken en elk moment te kunnen updaten met 360 graden foto’s, visuals en video’s."

Hoeveel klanten heb je volgend jaar nodig?
"We hebben nu ca 50 klanten op ons Smart2VR platform draaien. Onze ambitie is om binnen 5 jaar 50.000 klanten op het platform te verwelkomen."

Wie is je ideale klant?
"Klanten die veel nieuwe content (360 graden) ontwikkelen en deze willen delen met hun klanten."

Wat was de moeilijkste fase tot nu toe en wat heb je daarvan geleerd?
"
Smart2VR is in heel veel branches inzetbaar. Naast de bouw & vastgoed markt, kun je Smart2VR inzetten voor: automotive, toerisme, media, jachtenbouw, keukens, badkamers, verkopen van huizen etc.Het moeilijkste is om focus te houden en gericht 'markten' proactief te bewerken. Je moet zelf kiezen om gekozen te worden!”.

Wat is de volgende belangrijke stap?
"
Grootschalige internationale uitrol van ons Smart2VR-dienst."

Wie of wat heb je daarvoor nodig?
"
Partners die beschikken over een internationaal netwerken. Meld je vooral aan via onderstaande contactgegevens!"

Smart2VR is lid van HollandPropTech.nl, dé matchmaker die assetmanagers, vastgoedontwikkelaars en –beheerders verbindt met startups om slimmer te innoveren. Je kunt de founders van Smart2VR ontmoeten in de stand van Holland PropTech en PROVADA FUTURE tijdens PROVADA op 30 en 31 mei en 1 juni 2017.

Sander Martinec is CEO van www.smart2vr.com. Hij is bereikbaar op 06 12 94 44 84. Foto rechtsboven betreft team van Smart2VR.Reacties


Laatste nieuws