Nieuwe speler 1e Hypotheek Fonds duikt in markt vastgoedfinanciering

Omdat de reguliere banken nog altijd beperkt vastgoed willen financieren, is het onlangs gestarte 1e Hypotheek Fonds een goed alternatief voor vastgoedpartijen die op zeer korte termijn beleggingsfinanciering zoeken voor drie tot vijf jaar.

Vincent Berk, directeur van het 1e Hypotheek Fonds tegen VJ: “Wij (her)financieren vastgoed waarbij dat bancair niet of beperkt mogelijk is. Geen langdurige due diligence, maar snelle financiering op maat. Wij geven vrijblijvend en kosteloos advies of een financiering mogelijk is. De acceptatieperiode duurt hooguit een week zodat onze cliënten snel weten waar ze aan toe zijn.”

Welk soort vastgoed kan worden gefinancierd bij het 1e Hypotheek Fonds? “We zijn gespecialiseerd in kantoor- en bedrijfsruimten, winkels, hotels, recreatief vastgoed en transformatieprojecten. De hoogte van de financiering bedraagt tussen de €1 miljoen en €10 miljoen bij een loan-to-value tot maximaal 65%”, zegt Berk.

Aflossingsvrij
Bijzonder is dat volgens Berk de lening – met een looptijd variërend van circa drie tot vijf jaar – pas na het eind van de afgesproken looptijd in zijn geheel wordt afgelost. “Bij andere banken moeten beleggers gedurende de looptijd al aflossen. Bij ons hoeft dat pas aan het einde in één keer.” Over de rente van de lening is Berk duidelijk: “Die bedraagt 6% op jaarbasis en kan per maand worden betaald.”

Het idee erachter is dat vastgoedbeleggers die momenteel moeilijk een financiering bij de bank kunnen verkrijgen, bij hun (her)financiering wel snel terecht kunnen bij nieuwkomer 1e Hypotheek Fonds. “Na het einde van de looptijd kunnen beleggers waarschijnlijk een stuk gemakkelijker bij een reguliere bank terecht voor een herfinanciering tegen bancaire tarieven”.

Snel toeslaan
Het 1e Hypotheek Fonds, gevestigd in Amsterdam, is nog maar kort actief. Maar de eerste cliënten weten de nieuwe leningverstrekker al te vinden. Kan Berk al iets zeggen over de financieringsvoorstellen? “Het is zeer divers. We hebben cliënten die recreatief vastgoed willen (her)financieren, een luxe dierenpension, een jachthaven en verschillende kantoren en bedrijfspanden. De meeste van de aangevraagde financieringen liggen tussen de drie en vijf miljoen euro.”

1e Hypotheek Fonds is volgens Berk bij uitstek geschikt voor vastgoedbeleggers die snel willen toeslaan wanneer de kans zich voordoet. “Wij zorgen dat de financiering snel rondkomt. Wij leveren maatwerk en denken graag met de belegger mee. Wij zijn geen grote, logge bank, maar een boutique die wendbaar en helder is en die met korte lijnen werkt”, aldus Berk.

Op de foto staat Vincent M. Berk rechts. Naast hem staat Remco de Louwer. 

1e Hypotheek Fonds
Herengracht 493
1017 BT Amsterdam
Tel: 020 54 737 20
www.1ehypotheekfonds.nl

 

BEZOEKTIP VOOR FINANCIERING
23 maart: Dag van de Vastgoedfinanciering

 



Reacties


Laatste nieuws